Econocom lanceert Captain DC, een robot die de controle en veiligheid van datacenters verbetert

Econocom, toegewijde speler in de digitale transformatie van bedrijven, en EOS Innovation, een onderdeel van Parrot, stellen het resultaat van hun gezamenlijk project voor: Captain DC, een autonome robot die non-stop instaat voor de interne controle van datacentres en voor onmiddellijke interventie wanneer dat nodig is. 

Eind 2015 werd het prototype succesvol afgewerkt. Tijdens Storage Expo in Brussel op 15 & 16 juni 2016 wordt Captain DC voorgesteld.

Captain DC: innovatie op basis van feedback uit de markt

Econocom maakte deze robotassistent voor medewerkers van datacenters dankzij de feedback van experten uit die markt. Het doel van de robot is om 24u/7 de infrastructuur te controleren, alerts te sturen en ondersteuning ter plaatse te bieden aan specialisten wanneer dat nodig is.  Captain DC verstuurt continue alerts vanuit het datacenter, maakt het mogelijk om diagnoses te stellen van technische problemen vanop afstand  en ondersteunt de experten bij het dagelijks onderhoud. Alle data die de robot verzamelt kan gebruikt worden om het datacenter in kaart te brengen en enterprise architecture services te ontwikkelen voor het datacenter. “Captain DC is het resultaat van een gezamenlijk project tussen het ontwikkelingsteam van Econocom, zijn klanten en zijn partner EOS Innovation, een onderdeel van Parrot. We combineerden onze expertise om een robot te maken die tegemoet komt aan de alledaagse noden van onze klanten om steeds operationeel te zijn”, vertelt Philippe Borfiga, Econocom’s Deputy Managing Director of Outsourcing & Maintenance Services.

Captain DC werd ontworpen om drie hoofdtaken uit te voeren:

- Controle van het datacenter:  24h/7 dankzij verschillende ingebouwde sensoren controleert Captain DC zowel visueel als op geluid tot op niveaus die voor de mens niet waarneembaar zijn. Hij monitort ook de luchtvochtigheid en temperatuur in alle gangen van het datacenter. Aan de hand daarvan voorspelt hij incidenten wanneer hij anomalieën waarneemt. Hij voert autonoom patrouilles uit, kan obstakels en menselijke aanwezigheid detecteren en keert terug naar de basis om op te laden.

- Bediening op afstand mogelijk om incidenten te detecteren en diagnoses uit te voeren om zo bewakingsteams in de mogelijkheid te stellen om onmiddellijk beslissingen te nemen. 

- Gids voor techniekers naar de exacte locatie van het incident en geeft ondersteuning van level 2 en 3 om meer accurate diagnoses en snellere, veiligere interventies te verzekeren.

 

“Captain DC is het product van de robotics intelligence die EOS Innovation sinds zes jaar uitgerold heeft. Econocom heeft met success een antwoord geboden op de specifieke noden van hun datacenter-klanten: controle,, real-time alerts en, via de data die de robot verzameld, de mogelijkheid om ondersteunende diensten te leveren. Econocom is een strategische partner wiens hoge standaarden in de markt ons hebben geholpen om vooruit te gaan”,  voegt Grégory Lebourdais, Communicatiedirecteur van EOS Innovation toe