Econocom tekent overeenkomst voor 100% overname van BIS Group en zet doelgerichte investeringsstrategie verder met JTRS in UK en LP Digital in Frankrijk

Econocom Group kondigt vandaag drie nieuwe externe groeitransacties aan om het aanbod in snel groeiende markten te vergroten en zijn bedrijfsmodel internationaal te implementeren met de overname van:

  • 100% van de BIS-groep, een multimedia integrator in Nederland en België
  • een belang van 40% in JTRS, een Apple en Google partner voor digitale oplossingen in de onderwijssector in het Verenigd Koninkrijk
  • 100% van LP Digital in Frankrijk, een consultancy onderneming in digitale strategie, via zijn satelliet Alter Way

OVERNAME VAN BIS OM UITGEBREID AANBOD IN DE BENLUX OP TE BOUWEN

Econocom Group heeft de overnameovereenkomst ondertekend voor het verkrijgen van 100% van de aandelen van BIS Group, een toonaangevende multimedia integrator op de Benelux markt. Deze transactie is nog onder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. BIS Group heeft momenteel een omzet van meer dan 50 miljoen euro en ruim 220 medewerkers.

Deze transactie zal Econocom in staat stellen om zich nog verder te versterken in de dynamische multimedia markt (indoor en outdoor digital signage, video-conference ruimtes, smart building, etc.) en een volledig aanbod te ontwikkelen en nieuwe cross-business line oplossingen voor de Benelux te ontwikkelen.

Econocom heeft daarmee in de vijf belangrijkste landen (België, Nederland, Spanje, Italië en Frankrijk) de aanwezigheid van alle drie de bedrijfsactiviteiten, hetgeen een van de doelstellingen van het huidige strategische plan was.

Bruno Grossi, Executive Director Econocom Group: "We zijn verheugd om BIS binnen Econocom Group te verwelkomen. We verwachten significante synergieën tussen hun know-how in het dynamische segment van multimedia oplossingen in de Benelux en onze sterke bestaande activiteiten in de regio. End-to-end digitale oplossingen kunnen aanbieden, inclusief financiering, betekent volgens ons een enorme toegevoegde waarde voor onze klanten en reflecteert de filosofie achter ons volgend strategisch plan “e for excellence”.

Jean-Pierre Overbeek, CEO van BIS Group, voegt eraan toe: "Samen met Econocom kunnen we organisaties met meer flexibiliteit ondersteunen in de anticipatie op multimediatrends, het sneller omarmen van nieuwe technologie en de voortdurende innovatie in de manier waarop mensen werken en samenwerken."

VOORTZETTING GERICHTE INVESTERINGEN IN GROEIGEBIEDEN

Econocom heeft tevens een niet-controlerend belang in JTRS (40%), een leverancier van technologische oplossingen voor de onderwijssector, verworven. Dit snelgroeiende bedrijf, dat in 2016 verkoopcijfers realiseerde van 11 mio€, is een Apple en Google Education partner. Econocom, dat reeds gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk dankzij zijn Technology Management & Financing activiteit, breidt hiermee zijn aanbod uit in een van de geografische kerngebieden van het nieuw strategisch plan.

Ten slotte heeft Alter Way, een satellietorganisatie gespecialiseerd in open source en DevOps web oplossingen, 100% van het LP Digital Agency verworven, waardoor de omzet verhoogd wordt naar € 15 miljoen. LP Digital Agency is gespecialiseerd in de consultancy van digitale strategieën voor key accounts.

Volgende persbericht: de halfjaarcijfers van 2017 worden op 27 juli a.s., na het sluiten van de beurzen, gepubliceerd.