Econocom scoort hoogste klantentevredenheid in Whitelanes IT Sourcing Survey

naar de franstalige versie

In de nieuwe, jaarlijkse studie van Whitelane Research prijkt Econocom met 80% op een gedeelde eerste plaats, een fantastisch resultaat van opgevoerde inspanningen om onze klantentevredenheid te verbeteren. Ook in de subcategorie ‘diensten voor eindgebruikers’ eindigt Econocom gedeeld eerste.

Outsourcing van IT blijft populair in België en Luxemburg. Liefst de helft van de organisaties is zelfs van plan om de volgende twee jaar meer te outsourcen, tegenover gemiddeld 38% in heel Europa. Daarmee is Belux de regio met de grootste groeiverwachting. Dat blijkt uit de BeLux IT Sourcing Study 2019, uitgevoerd door Whitelane Research. Het onderzoek bekijkt meer dan 550 unieke IT-outsourcingrelaties bij meer dan 200 IT-organisaties in België en Luxemburg.

Tevreden klanten

Volgens Whitelane zijn bedrijven het meest tevreden over de diensten van Econocom en TCS die beiden een algemene tevredenheidsscore van 80% behalen. Ook in 2017 prijkten de twee samen bovenaan. In 2015 en 2016 haalde Econocom de top drie. De gemiddelde tevredenheidsscore bij de providers dit jaar was 71%, een lichte daling ten opzichte van de 72% vorig jaar.

Tevreden eindgebruikers

En ook bij de eindgebruikers scoort Econocom, samen met Atos, een gedeelde eerste plaats met 80% tevreden klanten.  Econocom kaapte daarnaast ook de hoogste plaats weg als meeste flexibele provider in het aanpassen van contractuele voorwaarden. Opnieuw behaalde Econocom een score van 80%, het gemiddelde bedraagt hier 66%.

“Het spreekt vanzelf dat we erg trots zijn op deze resultaten. Tegelijk motiveert het ons om onze operationele processen continu te verbeteren voor een optimale klantentevredenheid. Het is een van de speerpunten van ons strategisch plan ‘e for excellence’. We gaan daarom ook aan de slag om enkele domeinen scherper te krijgen, zoals transformatie via AI en automatisatie, cloud en innovatie. Tevreden klanten zijn onze beste ambassadeurs”, zegt Chantal De Vrieze, Managing Director van Econocom Belux.

Lees het persbericht