Microsoft wijst Europese distributie van de HoloLens toe aan Econocom

Econocom gaat voor Microsoft de distributie van zijn HoloLens verzorgen in België, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Daartoe hebben beide partners vandaag een overeenkomst getekend. Dankzij de complementaire operationele en financiële diensten van Econocom effent het akkoord het pad voor een versneld gebruik van mixed reality door bedrijven.

De mixed reality-bril HoloLens laat toe om hologrammen en toepassingen als het ware te vermengen met de omgeving van de gebruiker. Zo ontstaan er realtime interacties tussen fysieke en holografische objecten. Sinds de lancering in 2015 zijn er al verschillende gebruiksscenario’s ontwikkeld voor de HoloLens in professionele omgevingen, gaande van opleiding, bijstand op afstand, onderhoud en klantenrelaties, creatieve ontwikkelingen en design. Volgens een studie van Grand View Research kan de mixed reality markt potentieel groeien tot 6,8 miljard dollar in 2024.

Koppeling met financieringsopties moeten adoptie versnellen
Microsoft heeft de distributie toevertrouwd aan Econocom vanwege zijn ervaring in logistiek en distributie maar ook voor zijn financieringsopties in abonnementsvorm of pay-per-use. Dat moet toelaten om de adoptie van de HoloLens te versnellen. Tot voor kort was de MR-bril enkel beschikbaar via de Microsoft Store.

Econocom neemt met deze overeenkomst ook deel aan het Mixed Reality Partner Program, dat designstudio’s en integratoren samenbrengt. Econocom zal met de andere dienstverleners samenwerken aan gepersonaliseerde holografische oplossingen. Vandaag test Econocom al eigen toepassingen voor onderhoudsassistentie en opleidingen. Die zullen in 2018 gecommercialiseerd worden.

“Mixed reality is een nieuw concept maar we zien tal van mogelijkheden voor bedrijven. Dankzij dit partnership helpen we onze klanten om er van bij de start gebruik van te maken en versneld de vruchten te plukken van hun digitale transformatie,” zegt Bruno Ronsse, Country Manager van Econocom Belux.

Kanaal Z reportage >> Klik hier !