Econocom ondersteunt circulaire economie

Econocom gaat dubbel engagement aan om de circulaire economie actief te ondersteunen en te boosten

 

Econocom sluit zich aan bij de "Green Deal Circulair Aankopen", een initiatief dat de evolutie naar een circulaire economie wil helpen versnellen. De "Green Deal Circulair Aankopen" is een initiatief van de overheid (Vlaanderen Circulair), in samenwerking met duurzaamheidsnetwerk The Shift, VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) en Bond Beter Leefmilieu.

Circulaire economie: financiering waarbij gebruik en as-a-service voorop staat

Econocom, gespecialiseerd in de digitale tranformatie van bedrijven, gaat als enige onafhankelijke ICT services provider voor een dubbel engagement: enerzijds als “circulair aankoper”, anderzijds als “circulair facilitator”. “Wij willen een actieve rol spelen bij de versnelde implementatie van circulair aan- en verkopen in Vlaanderen. Vanuit onze innovatiegedrevenheid geloven wij heel sterk in de snelle groei- en implementatiemogelijkheden van de circulaire economie. Het is onze missie om kennis te delen, beleid te ondersteunen, innovatie te versnellen, dankzij co-creatie zowel start-ups als gevestigde bedrijven verhoogde slaagkansen te bieden, met name bij het verzekeren van een 2e leven voor gebruikte assets, bij het in- en doorvoeren van nieuwe verdienmodellen, product-dienstcombinaties, as-a-service business modellen.”, stelt Hilde Janssens, Marketing & Communications Director bij Econocom.

“Als end-to-end services company hebben wij jarenlange ervaring in het brengen van customized financieringsoplossingen. Wij exploreren en begeleiden klanten bij de implementatie van nieuwe business modellen waarbij gebruik en as-a-service voorop staan.”, voegt Christian Levie, Deputy Director Econocom Lease, toe. “Dat zijn precies de thema’s die centraal staan bij de circulaire economie. Wij geloven in het hefboomeffect van onze financieringsoplossingen als strategisch instrument en als driver van de circulaire economie, dit zowel voor de bedrijven als voor overheden. ”

Meer dan 80 organisaties engageren zich om de komende 24 maanden te experimenteren, te leren, te delen en samen te werken met oog op de realisatie van meer dan 160 circulaire aankoopprojecten. Minister Schauvliege maakt nog dit jaar 1,7 miljoen euro extra middelen vrij voor circulaire-economieprojecten, waarvan een gedeelte gereserveerd zal worden om de testprojecten circulair aankopen financieel te ondersteunen.