Luxemburg Healthcare Awards 2017 : Econocom krijgt de “Patient Experience Award”

Op donderdag 15 juni kwamen meer dan 200 professionals van de Luxemburgse gezondheidszorg samen in het “Nouvel Etablissement Namur” voor een nieuwe editie van de “Luxemburg Healthcare Summit”.

De “Patient Experience Award” werd aan Econocom overhandigd voor hun bijzondere aanpak van “user experience” bij de ontwikkeling van een applicatie voor de Robert Schuman ziekenhuizen.

Econocom implementeerde tablets op de kraamafdeling met tal van bijkomende diensten voor de patienten.  Praktisch gezien, liet deze speciaal op maat gemaakte applicatie toe, de patienten te ontvangen en te informeren (onthaalbrochure, praktische informatie, menus, medicatie- en verzorgingsinstructies, ...) om dusdanig de administratieve taken van de verzorgers te beperken. Bovendien kregen ze toegang tot meer ludieke apps (spelletjes, boeken) informatieve apps (TV, radio, kranten) en communicatiemiddelen (toegang tot sociale media).  De nieuwe ouders werden dus goed begeleid gedurende gans hun verblijf : een geruststellende omgeving met het nodige comfort.

Econocom heeft niet alleen technologische oplossingen gebracht, maar ook aandacht geschonken aan het menselijk aspect in een ziekenhuisomgeving : een initatief dat vorige week dus in de bloemetjes werd gezet !

Ontdek hier alle details van het Robert Shuman projekt.