Digitale investeringen in het hart van de modernisatie en de groei bij Citrique België

Citrique Belge, gevestigd in Tienen (Vlaams-Brabant), is een van de wereldwijde marktleiders in de productie van citroenzuur. Het 100% Belgische, gereputeerde en competitieve bedrijf werd in 1916 opgericht door Albert Cappuyns en heeft in de loop der jaren enkele forse reorganisaties gekend. In 2016 werd het overgenomen door de internationale groep van privé-investeerders Riflebird Capital. Deze overname luidde een opleving in voor één van de grootste – en één van de meest efficiënte - producenten van citroenzuur ter wereld. Die efficiëntie is het resultaat van collectieve waakzaamheid tijdens een betrouwbaar productieproces.

Citrique Belge heeft oog voor de individuele behoeften en vragen van zijn klanten. Het bedrijf is ervan overtuigd dat een duurzame groei onder meer loopt via de modernisering en optimalisering van zijn productieprocessen. Daartoe is een digitale transformatie nodig en moeten de zowat 310 medewerkers worden uitgerust met spitstechnologische ICT-voorzieningen. Deze nieuwe uitdaging zal ongetwijfeld uitmonden in een hogere productiviteit. Maar er is ook een hinderpaal. Een dergelijk project vereist voldoende financiële manoeuvreerruimte en nieuwe investeringen.

Econocom biedt een concreet antwoord op deze nieuwe uitdaging: de financiering van het digitale project via een kredietlijn van zes maanden die specifiek is bedoeld voor ICT, digitale projecten en software. Dankzij deze service bevrijdt Citrique Belge zich van alle financiële remmingen en krijgt het bedrijf toegang tot alle voordelen van digitalisering. Het vermijdt op deze manier overigens een tijdrovende zoektocht naar kredietlijnen en kan werken met een onafhankelijke financiële partner. 

De oplossing :

- Een operationele huur (OPEX) met een onafhankelijke financiële partner die de toegang tot alternatieve kredietlijnen aanbiedt

- Een kredietlijn van zes maanden met gebundelde investeringsprojecten

De financiële en operationele voordelen :

- Meer ICT in de CAPEX maar een oplossing die 100% OPEX is!

- Een aanzienlijke differentiatie van de kredietpartners

- Geen enkele impact op de lopende kredietlijnen

- Altijd meer efficiëntie dankzij een ruime keuze aan hardware!

- Geen financiering per project maar toegang tot een kredietlijn die kan worden aangepast

" De relatie met Econocom is erg transparant en direct. De geplande vergaderingen zijn productief. Het vertrouwen is gegroeid in de loop der jaren; we appreciëren dit soort partnership enorm! ” - Wim Vandenbrande, Chief Financial Officer

Dit partnerschap verzekert Citrique Belge de nodige flexibiliteit om zijn technologische middelen in alle vrijheid te laten evolueren en ze voortdurend af te stemmen op zijn businessbehoeften.

Net zoals Citrique Belge, hebben deze bedrijven vertrouwen in ons