Digitale transformatie bij Your Estate Solution (YES) dankzij mobiliteit, cloud en data analytics

Your Estate Solution, gespecialiseerd in verkoop en verhuur van vastgoed, contacteerde Econocom met de vraag om een prijsofferte voor iPads. Wat begon als een simpele vraag naar hardware mondde uit in een project van digitale transformatie met een positieve impact op de kwaliteit van de dienstverlening, maar ook op de tevredenheid van het eigen verkopersnetwerk.

Gorick Vandersanden, IT Director bij Your Estate Solution (YES), licht het digitale transformatieproject toe.

Slimme, datagedreven beslissingen bij een vastgoedaankoop, -verkoop

“Wanneer onze verkopers een pand of een appartement bezoeken met potentiële kopers komt steevast de magische vraag: hoeveel heeft dit vastgoed de afgelopen jaren exact opgeleverd? Met andere woorden, wat is het rendement van dit vastgoed? Tijdens een verkoopproces is het voor onze commerciëlen dan ook van doorslaggevend belang een snel en nauwkeurig antwoord te kunnen bieden op deze vraag. Dankzij business intelligence realtime kunnen antwoorden op specifieke vragen inzake de historiek van de kosten en opbrengsten van een vastgoed gegeven worden. Dit biedt een enorme toegevoegde waarde tijdens het verkoopproces.” 

“Dankzij SAP HANA kunnen data ivm betaalde huurgelden, herstellingen, energiekosten, enz. worden opgehaald uit verschillende bronnen, bewerkt en gecombineerd. Hierdoor kunnen onze verkopers realtime vragen van potentiële kopers nauwkeurig beantwoorden. Deze analytics in de cloud helpen onze verkopers bij het verstrekken van een snel en nauwkeurig inzicht.”

Waarom Econocom en Apple

“Econocom ondersteunde ons bij de keuze van devices voor onze verkoopteams. Wij opteerden voor de iPad, omwille van een makkelijke integratie van native apps voor iPad in combinatie met het SAP HANA platform en de gebruiksvriendelijkheid van zowel de iPad als de applicaties voor onze verkopers. Een iPad impelmentatie gaat natuurlijk verder dan enkel het aankopen en de activatie van de mobiele devices, en de training van de gebruikers.”

“YES heeft voor Apple gekozen omwille van het gebruiksgemak van de devices en omwille van de stabiliteit van het iOS platform.”, stelt Gorik Vandersande, IT Director bij Your Estate Solution.

“Wij opteerden ook voor mobile device management, SIM card management, break & fix services en de financiering van het volledige project onder de vorm van een huuroplossing. Het feit dat we bij Econocom als business partner terecht kunnen voor al deze diensten, bespaart ons tijd en energie.”

“Naast de mobile devices omvat het digitale transformatieproject ook infrastructuur. Econocom implementeerde voor ons de SAP HANA hybride infrastructuur. Wij opteerden voor de IaaS service, waarbij alle virtuele infrastructuur services, inclusief administratie, security handling en monitoring, door Econocom werden geïmplementeerd en worden beheerd, zo ook de hosting van de SAP HANA servers.”

Lees het vervolg