Catherine Sterck

Managing Director EPS

24 juni 2017. Catherine Sterck wordt Managing Director van de EPS Belux-activiteiten (Econocom Products & Solutions). Een benoeming die een loopbaan van bijna 27 jaar bij Econocom bekroont! Een odyssee die haar langs tal van ambitieuze projecten voerde en waarbij ze er niet voor terugschrok om heilige huisjes omver te schoppen. Ontdek hier haar loopbaantraject, een avontuur vol uitdagingen en gedurfde keuzes! 

1 juli 1990. Met een kersvers diploma boekhouden (EPHEC) onder de arm gaat Catherine Sterck aan de slag in de kantoren van Econocom aan de Parnassusgaarde in Elsene. Het bedrijf telt bijna 300 medewerkers. De jonge Sales Assistant zet er haar eerste stappen met de opvolging en verwerking van uiteenlopende bestellingen. Ze doet dat achter het zwarte scherm van een console die is aangesloten op het IBM-systeem. Als 20-jarige met een erg commerciële ingesteldheid is ze geknipt om te luisteren naar en te voorzien in de noden van de klanten.

“Die voortdurende bereidheid om de behoeften van anderen (klanten of gebruikers) in ogenschouw te nemen heeft mijn hele loopbaan richting gegeven.”

In die tijd deed de groep zijn voordeel met de komst van de pc en ging hij zich opnieuw concentreren op zijn core business als corporate reseller. Econocom zorgt voor een omwenteling in de rol van de reseller in de IT-distributie: de onderneming is één van de eerste die deze activiteit gaat uitbesteden via 2 distributeurs, Ingram & Tech Data (voorheen Computer 2000). Catherine volgt deze evolutie op de voet; ook haar functie evolueert. Ze garandeert voortaan de verwerking en de goede uitvoering van de bestellingen. Een functie met veel verantwoordelijkheden aangezien 90% van de omzet van de onderneming afkomstig is van de distributie.

“Mijn zin voor avontuur motiveert me om opportuniteiten te baat te nemen wanneer die zich voordoen! Ik beheer zelf mijn hele loopbaan als een echte ondernemer.”

In 1995 wordt alles geïnformatiseerd; werkinstrumenten en de hele markt evolueren. Catherine Sterck wordt gebombardeerd tot Operations Manager en beheert nu een team van 5 mensen! In deze context van groei en na de succesvolle implementering van een standaard ERP treedt ze in 1998 toe tot het directiecomité van Econocom P&S BeLux.

Ze wordt opnieuw beloond voor de uitstekende uitvoering van tal van langdurige projecten en schrijft zich in voor een derde cyclus commercieel management aan de Solvay Business School. Ze volgt er avondlessen tot in juni 2000. Haar prestaties blijven niet onopgemerkt en brengen haar loopbaan in een stroomversnelling …

 

“Binnen een servicecontext zijn de mannen en vrouwen die de service verzorgen het allerbelangrijkste. Econocom heeft dit goed begrepen en heeft veel oog voor menselijk kapitaal en zelfontplooiing. Ik ben er het levende bewijs van.”

Bij de geboorte van haar tweede kind bezint Catherine zich over haar professionele routines en gaat ze een nieuwe richting uit, die van Business Development. Gezondheidsproblemen verplichten haar evenwel om de voet van het gaspedaal te halen en te kiezen voor deeltijds werk.

Enkele jaren later maakt Catherine een nieuwe start en gaat ze één van de grootste contracten van de groep beheren, de Europese Commissie. Ze weet op dat moment alles over licensing, volume (devices) en printing. In 2010 wordt Catherine Sterck Algemeen Adjunct-Directrice van EPS (Econocom Products & Solutions) aan de zijde van Benoît Rousseaux. Ze bouwt er de volume- en printingbusiness uit en beheert de werkzaamheden van een team van een twaalftal medewerkers.

Maar ze mist het contact met de klanten, het operationele aspect valt haar zwaar. Tijd dus voor een nieuwe uitdaging in 2015: de creatie van een transversale functie waarbij het beste van de 3 vakgebieden van Econocom Belux wordt aangeboden via één enkel aanbod. Deze rol kadert perfect in de oriëntering die men uit wil met een nieuw lokaal strategisch plan.

Nogmaals een koersverandering. Catherine perfectioneert haar technische kennis en neemt de functie van Pre-Sales Manager van het digit’all user-aanbod op zich. Vanaf januari 2016 leidt ze een enorm project bij BNP Paribas Fortis in goede banen: de invoering van een globale digitale oplossing, “ChooseYourOwnDevice”. Die kadert in een grootschalig mobiliteitsproject binnen de bank. Meer lezen (case).

Meteen daarna neemt ze de leiding over het team van architecten & system engineers die zijn gespecialiseerd in oplossingen voor end-users (incl. Sébastien Molendijk). Catherine Sterck is nu End-Users Solutions Manager.

Enkele weken later heeft de aankondiging van een nieuw strategisch plan ook voor haar iets nieuws in petto. E for Excellence zal weldra het licht zien. Op 24 juni 2017 wordt Catherine benoemd tot EPS Managing Director.

“Ik zie elke nieuwe strategie van de groep als een heuse uitdaging. Ze stimuleren me en oriënteren mijn keuzes! The sky is the limit. WE MOETEN DURVEN!”

Ze voegt eraan toe: “Het is niet nodig te hopen om te ondernemen noch te slagen om te volharden” - Willem van Oranje

Wil je samen met ons het Econocom avontuur beleven? We zijn op zoek naar verschillende profielen!

 

 

 

One digital company