Eddy Temmerman

purchase & logistics team leader

Zijn avontuur bij Econocom startte 32 jaar geleden! Vandaag is Eddy Temmerman Purchase & Logistics Team Leader, maar zijn professionele traject heeft hem langs enkele historische ijkpunten binnen de logistieke sector gevoerd! Met zijn wetenschappelijke geest en zijn honger naar menselijk contact vond de geboren logistieke medewerker niet onmiddellijk zijn weg. Maar rechtstreeks geconfronteerd met de realiteit van de markt, heeft zijn roeping hem voortdurend mooie kansen op uiteenlopende contacten geboden!

 

Na een boekhoudkundige opleiding en zijn militaire dienstplicht (logistieke beveiliging) zet hij zijn eerste professionele stappen als stockverantwoordelijke. De aandacht van de jonge Dilbekenaar wordt echter snel getrokken door een personeelsadvertentie. Een jong bedrijf, actief in de IT-sector, was op zoek naar een inkoopassistent. Vanaf dat moment gaat alles snel. Eddy ontmoet en overtuigt de directie, ondertekent zijn contract voor onbepaalde duur en gaat aan de slag bij Econocom. De groep telt dan bijna 300 medewerkers en doet in die tijd zijn voordeel met de opkomst van de personal computer. We schrijven dan juni 1986!

Zijn functie evolueert snel. Enkele jaren later wordt hij bevorderd tot Purchase Manager. De stock verhuist naar Zaventem, en wordt beter gestructureerd en geautomatiseerd.

In het begin van de jaren ’90 wil Econocom zich richten op zijn core business als corporate reseller. De rol van de reseller in de IT-distributie wordt drastisch hertekend: de onderneming gaat niet langer werken met meerdere leveranciers. Ze beslist om deze activiteit uit te besteden via 2 distributeurs, Ingram & Tech Data (voorheen Computer 2000). 90% van de bedrijfsomzet wordt in die tijd gerealiseerd via de distributie.

Deze historische verandering markeert Eddy’s loopbaan maar zijn motivatie blijft ongewijzigd. Op zijn bureautafel is steevast het maandblad van de groep te vinden met het fiere opschrift: “De klant, onze bestaansreden!”

Een ambitie die meer dan 30 jaar later nog altijd perfect gelijkloopt met de dagelijkse activiteiten van Eddy en die van Econocom.

Als Purchase & Logistics Team Leader zorgt hij vandaag voor de maandelijkse inventaris van de eigen stock van de onderneming in Machelen. Tussen de vergaderingen met zijn team door is hij ook vaak te vinden bij Ingram.

Eddy is een fervente zwemmer en hockeyspeler. Econocom biedt de teamspeler de kans om zijn passies en zijn professionele kwaliteiten samen te brengen in het kader van tal van sportieve initiatieven voor zijn medewerkers.

 

Het Econocom-avontuur brengt hem ook naar de verste uithoeken op onze planeet: naar China in 1988 & en vorige winter naar Patagonië!

 

“Die ervaringen hebben me getekend en geëmotioneerd.  Vandaag trek ik nog elke ochtend met de motivatie van mijn allereerste werkdag naar mijn werk. De bedrijfscultuur van Econocom is bijzonder en uniek. Het vertrouwen dat de medewerkers hier genieten, is altijd een katalysator geweest voor mijn professionele ontwikkeling. Ik ben als het ware de ondernemer van mijn eigen loopbaan.”

Wil je samen met ons het Econocom avontuur beleven? We zijn op zoek naar verschillende profielen!

 

One digital company