cybersecurity audit

Zicht krijgen op zwarte gaten in uw cybersecurity? Met een cybersecurity audit krijgt u inzicht in ALLE potentiële gevaren. Benieuwd hoe ons auditverslag eruit ziet?

een volledige IT assessment in slechts 2 weken op basis van het CIS 18 Framework

Laat in slechts 2 weken een technische audit (met pentest) uitvoeren van de IT-beveiliging van uw bedrijf, op basis van het CIS18-framework, met een verslag van uw kwetsbaarheden en een concreet actieplan makelijk te implementeren (door uzelf of via econocom).

waarom een cybersecurity audit ?

De IT-systemen en data beveiligen tegen een groeiend leger van cybercriminelen is cruciaal. Maar waar moet U beginnen? U wordt overspoeld door IT security oplossingen die elk claimen dat ze belangrijk zijn.

Wat U nodig heeft, zijn algemeen aanvaardde “best practices” op het gebied van beveiliging, een inschatting van waar Uw bedrijf nu staat en een concreet actie plan, da rekening houdt met uw middelen.

wat houdt een cybersecurity audit in ?

De audit is gebaseerd op het CIS18 best practices framework van Center of Internet Security. CIS is non-profitorganisatie, verantwoordelijk voor de CIS Controls® en CIS Benchmarks™, wereldwijd erkende best practices voor het beveiligen van IT-systemen en -gegevens

De audit helpt U om de huidige en beoogde maturiteit voor uw “security posture” te definiëren en te begrijpen hoe u de kloof tussen hen kunt dichten. Vervolgens worden concrete, bruikbare aanbevelingen gedefinieerd die uw maturiteitsniveau op het gebied van cyberbeveiliging zullen verbeteren.

duale aanpak

Aan de hand van twee diepgaande interviews wordt er gepeild naar de huidige processen, policies en praktijken.

Tegelijkertijd wordt er een technische scan gedaan met de CSAT scan tool. In een tijdspanne van twee weken scant deze tool uw IT-omgeving: de endpoints (PC’s), het netwerk, Active Directory, Office 365 omgeving, VMWare omgeving, Azure, Sharepoint en file servers …

De verzamelde data blijven lokaal bij U en verlaten nooit uw netwerk.

onze methodologie, de 4 fasen van ons CSAT rapport

1. Welkom en installatie

Kick-off om samen de scope te bepalen. Vervolgens installeren we de CSAT-scan-tool op een apparaat van uw keuze (virtueel/lokaal/cloud).

2. De omgeving analyseren

We voeren de scan uit en verzamelen alle informatie. Wij analyseren de eindpunten, Active Directory, de Office 365-omgeving, Azure, Microsoft intone, enz. Wij voeren ook een vragenlijst uit met de CIO of IT-manager.

3. Presentatie van het eindverslag

We analyseren deze data en leggen de resultaten vast in een uitgebreid eindrapport.

4. Aanbevelingen

U krijgt een score per CIS controle en een gedetailleerde beschrijving van wat kan verbeteren en hoe.

U krijgt vooral een actieplan, met de maatregelen die U onmiddellijk kan uit voeren (week 1), op korte termijn (eerste 3 maanden) en op lange termijn.

Het principe is de eenvoudigste maatregelen met de grootste impact eerst.

nieuwsgierig hoe ons CSAT verslag eruit ziet ?

hoeveel kost een cybersecurity audit ? 

Wij bieden deze volledige veiligheidsaudit aan voor €6.600. Dat is veel minder dan de schade die u zult lijden door malware en de kosten van downtime en gegevensverlies in geval van een hack.

Neem contact op met Steven, onze beveiligingsexpert, voor meer informatie

❝ Veiligheid, een kwestie van gezond verstand❞

cybersecurity en cyber resilience om uw bedrijf veiliger te maken

Onze audit omvat een onderdeel over cyberresilience om te beoordelen of u kunt herstellen van een cyberaanval of ransomware. En om u van advies te dienen. Laten we eerlijk zijn, niemand is 100% beschermd tegen cyberaanvallen. De vraag is niet "of", maar eerder "wanneer". Het aantal aanvallen neemt in snel tempo toe, maar ze worden ook steeds complexer.

Volgens Gartner zal 75% van de bedrijven tegen 2025 te maken krijgen met meer dan één cyberaanval. Als u het slachtoffer bent van een cyberaanval, is snel herstel met minimaal gegevensverlies van cruciaal belang! 

Lees verder in onze blog hoe u uw backup-data kunt beschermen tegen cyberattacks/ransomware >>

One digital company