FIP: IT-MATERIAAL OP KOP IN EEN CAFETARIAPLAN

nieuws
published on 06-06-2023

De trend wordt bevestigd: talent richt zich op organisaties die meer salarisflexibiliteit bieden. De mogelijkheid om ICT-apparatuur te kiezen maakt er bovendien zeker deel van uit dankzij de integratie in een employee-choice programma. Ontdek hoe uw bedrijf mee kan werken aan een flexibele, duurzame en vereenvoudigde aanpak.

Samenvatting

Een innoverende vergoeding

Ook al is het salarispakket niet meer altijd hét argument voor werknemers, toch blijft de samenstelling ervan een belangrijk wapen in de strijd om talent. Paul Verdonk, specialist in het Cafetariaplan-programma van Econocom, bevestigt dat het beste recept dat momenteel bestaat een cafetariaplan is: een gepersonaliseerd salarispakket waarbij de werknemer het flexibele deel van zijn of haar brutosalaris gebruikt om een keuze te maken uit een waaier van voordelen die de werkgever aanbiedt.

Vervolgens is de kers op de taart de integratie van de Employee Choice. "Binnen deze flexibele verloning maakt een ICT-budget het mogelijk om een reële portefeuille van devices aan te bieden die door de werkgever wordt samengesteld en die aansluit bij de wensen van de werknemer." Kiezen voor het standaardtoestel of opwaarderen naar andere, duurdere modellen? Geen probleem, de medewerker is vrij om het verschil te dragen via zijn of haar cafetariaplan. Dankzij onze ondersteuning van A tot Z wordt de integratie van ICT-materiaal in een flexibele verloning kinderspel."

Flexibiliteit vs budget

Er wordt veel gesproken over flexibiliteit in het bedrijfsleven, een vermogen dat essentieel is gebleken bij de aankondiging van de huidige gezondheidscrisis. Van de ene dag op de andere was het een uitdaging om elke medewerker te voorzien van de juiste apparatuur om het werkcomfort en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

"Makkelijker gezegd dan gedaan, rekening houdend met het budgettaire aspect. Voor organisaties die echter al ICT-materiaal hadden geïntegreerd in hun Cafetariaplan door middel van een Employee Choice-strategie was deze aanpak gemakkelijker. Deze flexibele oplossing sluit perfect aan bij de vraag van de medewerkers: keuzevrijheid!", weet Paul Verdonk.

It's all about mobile

We merken op dat een homeworking policy nog niet in alle grote bedrijven is ingevoerd. Volgens Paul Verdonk heeft de crisis een aantal trends aan het licht gebracht die niet meer te vermijden zijn:

"De toekomst van de ICT-vloot is mobiel, van de smartphone naar de laptop via de tablet. Homeworking is niet langer de uitzondering maar de regel: Laten we u ondersteunen om het comfortniveau van op kantoor voor uw medewerkers thuis te dupliceren. Ik denk hierbij aan een tweede scherm, een koptelefoon, zelfs ergonomisch meubilair ... materiaal dat steeds meer in flexibele verloningen verschijnt. Logischerwijs is het een kwestie van motivatie en productiviteit".

De toekomst van de ICT-vloot is mobiel. Laten we u ondersteunen om het comfortniveau van op kantoor voor uw medewerkers thuis te duplicerenrdonk, spécialiste du programme Plan cafétéria chez EconocomPaul Verdonk, spécialiste du programme Plan cafétéria chez Econocom
Paul Verdonk, specialist in het Cafetariaplan-programma van Econocom

ICT wordt steeds aantrekkelijker

Bedrijven vragen zich vaak af hoe ze hun beloningspakket moeten samenstellen. Paul Verdonk geeft vrij eenvoudig antwoord op de vraag: "Vanaf de start van de race vind je de warrants op kop. De nieuwe generatie duwt echter duidelijk ICT-materiaal en de elektrische fiets naar de kop van het peleton, gevolgd door sportabonnementen en vrije dagen."

Het is duidelijk dat de aanschaf van computermateriaal via een Cafetariaplan steeds populairder wordt. "Nog meer omdat het hele gezin thuis moet werken of studeren, ieder op zijn eigen manier. De integratie van ICT in het flexibele beloningspakket is dan ook een strategie voor op lange termijn. We wisselen vaker van smartphone en laptop dan van fiets... zeker bij een mechanisme voor fiscale
optimalisatie."

Dankzij onze one-stop-shop-aanpak kunnen zowel de HR- als de ICT-afdeling op beide oren slapen
Paul Verdonk, specialist in het Cafetariaplan-programma van Econocom

Een kwestie van begeleiding

Ja, een cafetariaplan dat rekening houdt met ICT-materiaal betekent dat er een vermenigvuldiging van devices en merken van ICT-materiaal binnen uw organisatie zal plaatsvinden. Econocom zorgt echter voor de technische ondersteuning van de gebruikers.

Veiligheidsrisico's zijn immers altijd aanwezig. Econocom zet echter MDM (Mobile Device Management) oplossingen in om (onder andere) het gevaar van een data breach tegen te gaan.

"Uiteindelijk draait het allemaal om co-creatie met de juiste specialisten. Econocom is een van de pioniers in de integratie van de ICT-pool in het Cafetaria-plan dankzij de Employee Choice. Dankzij onze one-stop-shop aanpak kunnen de HR- en ICT-afdelingen op beide oren slapen. Een flexibele verloning is zeker de sleutel tot een future proof organisatie", benadrukt Paul Verdonk.

One digital company