INTEGRATIE VAN APPLE IN EEN DIVERS ECOSYSTEEM

nieuws
published on 20-06-2023

Werknemers hechten vandaag veel belang aan de IT-oplossingen waarmee ze werken. Vooral millennials zijn véél gevoeliger aan hun devices dan hun voorgaande generaties. Employee Choice komt hieraan tegemoet. Maar wanneer elke werknemer zich uitrust met de technologie die hij of zij zelf verkiest, ontstaat natuurlijk een bijzonder divers ecosysteem.

En die situatie bezorgt IT-beheerders kopzorgen: hoe integreer je Apple-apparaten in een Windows-bedrijfsnetwerk en wat met zaken als beheer, controle en gegevensbescherming?

Organisaties die hun werknemers de volledige keuzevrijheid laten op gebied van devices, zien dat 72% voor Mac kiest en 75% voor iPhone. Apple-apparaten zijn bijzonder populair, óók op de werkvloer en niét alleen onder de grafische- en webdesigners.

Sammenvatting

Over de integratie van Apple-devices reageren veel IT-beheerders toch terughoudend. Want bestaande Windows Operating Systems moeten natuurlijk naadloos samenwerken met macOS of OS X.

Tot voor kort ging het hier inderdaad om een integratie die best omslachtig verliep. Gelukkig is dat vandaag geen issue meer. Want nu Apple en Microsoft intenser samenwerken, is het bijna een kinderspel om de verschillende operating systems op elkaar af te stemmen.

Microsoft Intune

Met Microsoft Intune werd de integratie van Mac in Business mogelijk. Intune transformeert het beheer van een moderne werkplek, die typisch gekenmerkt wordt door heel diverse devices. Je creëert er de meest productieve Microsoft 365-omgeving mee, maar dan wel op die devices en apps die de voorkeur wegdragen van de eindgebruikers.

Hoe behoud je de controle?

In een diverse omgeving lijkt het nog zo complex om de controle te behouden en eenvoud te brengen in het beheer. Maar doordat al je bedrijfsapparaten én persoonlijke apparaten beheerd worden met één platform, behoud je de meest flexibele controle én geniet je van een geïntegreerd eindpuntbeheer over alle Windows-, Apple- en Android-apparaten. Stroomlijn en automatiseer de implementatie, inrichting, beleidsbeheer, levering van apps en updates.

Hoe realiseer je efficiëntie?

Geïntegreerd beheer zorgt automatisch voor meer efficiëntie. Maar ook de schaalbare, wereldwijd verspreide Cloud service architectuur zet jou op weg naar een volgend level van efficiëntie. Maak gebruik van de intelligente Cloud voor inzichten en basislijnen voor je beveiligingsbeleid en configuratie-instellingen.

Hoe garandeer je gegevensbescherming?

Ook wanneer je de apparaten waarop werknemers of partners werkbestanden openen niet beheert, kan je bedrijf kritische gegevens beschermen. Dat doe je met Intune-app-beveiligingsbeleid. Die tool biedt uitgebreide controle over Office 365-gegevens op mobiele apparaten. Dus ook zonder het enrollen van devices ben je gerust.

Je bepaalt steeds zelf of en hoe gebruikers toegang hebben tot gegevens in Office 365 en andere apps.

Naast de integratie tussen verschillende operating systems, is ook de integratie tussen verschillende Apple-devices al lang geen drempel meer. Integendeel. Apple ‘Handoff’ zorgt ervoor dat je Mac het moeiteloos overneemt van je iPhone en omgekeerd. Wat je ook aan het doen was.

Voor wie dus reeds een iPad of iPhone in zijn of haar (privé) bezit heeft, is een Mac op kantoor een absolute meerwaarde.

Hoe laat je je het best ondersteunen?

Een gespecialiseerde partner kan je verder op weg helpen. Als Authorised Enterprise Reseller zorgt Econocom ervoor dat de integratie met Apple vlot en snel verloopt. Van devices tot services, user experience & management.

Meer lezen over Apple at Work? Lees de volgende blog posts over :

One digital company