MEER GRIP KRIJGEN OP HYBRID CLOUD

nieuws
published on 27-04-2023

Hybrid IT is voor de meeste organisaties geen doel op zich. Het is een realiteit waarmee ze moeten omgaan. Ongeveer 80% van alle organisaties vertrouwt vandaag op een combinatie van on-premises infrastructuur en clouddiensten. Dat betekent dat al deze organisaties manieren zoeken om hun data te beheren over verschillende platformen heen. En al deze platformen verschillen in flexibiliteit, controle en schaalbaarheid. Om nog maar te zwijgen over het kostenmodel.

Dit betekent dat data constant in beweging is. Wanneer uw data een workflow doorloopt of wanneer een workflow verandert… De data verplaatst zich van het ene platform naar het andere. Data is vandaag mobieler dan het ooit geweest is, en hoe u data opslaat, verwerkt of verplaatst, bepaalt hoe flexibel uw organisatie is.

Samenvatting

Het risico op parallelle universums

90% van de kosten voor clouddiensten kunnen vermeden worden met efficiënter beheer.

RightScale 2018, State of the Cloud ReportTM, February 2018.

Dat klinkt eenvoudig, maar in de praktijk is het vaak anders. Veel organisaties worstelen met het beheer van deze platformen. En dat kan een enorme impact hebben op wendbaarheid, applicatieprestaties en bovenal: op de kosten.

Het pay-per-use model van cloud biedt fantastische mogelijkheden op vlak van flexibiliteit en schaalbaarheid, maar het heeft ook al voor onaangename verrassingen gezorgd bij veel organisaties. Betalen voor uw verbruik betekent namelijk dat u heel veel controle nodig hebt over wàt u verbruikt.

In de praktijk – en dit zien we opnieuw en opnieuw – beheren veel organisaties hun verschillende platformen alsof het parallelle universums zijn. Geen integratie, frustrerende migraties en heel weinig inzicht en flexibiliteit.

De hybride IT-omgeving die moest zorgen voor wendbaarheid, vrijheid en kostenefficiëntie is een rigide structuur geworden die meer geld kost dan dat het geld bespaart. PaaS, IaaS, on-premises infrastructuur… ze dreigen allemaal aparte silo’s te worden die elk hun eigen beheer nodig hebben.

Doorbreek de silo’s

Maar hoe zorgt u dat dit niet meer gebeurt? Hoe doet u het écht werken? En hoe brengt u eenvoud in een omgeving die per definitie zo complex is? Hybrid IT is maar zo sterk als de beheerslaag. Het is de lijm die het allemaal samenhoudt. Van de legacy storage systemen in de hoek, tot het VM-beheer van een public cloudplatform.

Waar te beginnen? Infrastructure Management Platforms

Vandaag bestaan er meerdere opties voor het beheren van multi-cloud omgevingen. Deze Cloud Management Platforms bieden meer controle, meer flexibiliteit en meer inzicht in al uw workloads en data, over verschillende platformen heen. Maar niet in uw legacy infrastructuur.

Om de kloof tussen on-premises en cloud te overbruggen, is er een Infrastructure Management Platform nodig. Deze laag overspant uw héle IT-infrastructuur, van legacy server tot cloud VM. Alles wordt samengebracht in één eenvoudige software interface.

Meer controle, meer waarde

Het implementeren van een Infrastructure Management Platform is de sleutel tot een efficiënte hybride IT en tot degelijk databeheer in complexe omgevingen. Het management van uw IT wordt enorm veel eenvoudiger, uw time-to-market wordt korter, uw organisatie kan sneller inspelen op kansen en u kan veel geld besparen.

Het platform doet namelijk veel meer dan alleen beheer. Het biedt glasheldere inzichten die u zullen helpen om applicatieprestaties én kosten te optimaliseren. Wanneer u kunt zien wat u verbruikt, dan weet u precies wat u betaalt. En er is nog meer…

  • Orchestration & brokerage: Verplaats uw workloads vlot naar de meest kostenefficiënte omgeving.
  • Automation: Vereenvoudig complex beheer door operationele taken te automatiseren.
  • Policy management & compliance: Implementeer een rule-based beheer en voldoe veel eenvoudiger aan regelgeving.
  • Monitoring & security: Creëer inzicht en verhoog de traceerbaarheid. Zet in op proactieve security.
  • Financieel & contractueel beheer: Houd uw verbruik onder controle in pay-per-use omgevingen en bespaar veel geld.

Wilt u uw hybrid IT optimaliseren?

Op zoek naar de expertise & oplossingen om meer grip te krijgen?

 

Econocom heeft de cloud-expertise en datacenteroplossingen om het te doen werken. Met de nieuwste systemen, met flexibele cloudoplossingen en met beheerplatformen zoals HPE OneView of VMware Cloud Services, leveren we de architectuur die u toestaat om te versnellen, te vereenvoudigen en te besparen.

One digital company