DE SUCCESINGREDIËNTEN VAN EEN HYBRID CLOUD

nieuws
published on 27-04-2023

Wanneer organisaties een IT-transformatie inplannen, stellen ze heel vaak ‘de cloud’ als ultieme doel voorop. Nochtans is een sterke IT-infrastructuur geen doel op zich, maar een middel om de business te ondersteunen. De ideale IT-omgeving is daarom exact ontworpen op maat van businessbehoeften en bestaat veelal uit een combinatie van on-premises én cloud. Zo haalt u het maximale uit elk platform. Tenminste… 

Als uw hybride omgeving op stevige componenten gebouwd is. We lijsten de succesingrediënten van een hybride infrastructuur even voor u op.

Samenvatting

Een centraal beheerplatform

Elk onderdeel van een hybride infrastructuur stelt afzonderlijke eisen op gebied van onderhoud, monitoring en beheer. Hybrid IT komt in die zin met een versnipperde handleiding. Cloud Management Platforms reiken al ver wat betreft uniform beheer. Maar hier valt legacy apparatuur niet onder.  

Een Infrastructure Management Platform daarentegen, overspant uw héle IT-infrastructuur, van legacy server tot cloud VM. Alles wordt samengebracht in één eenvoudige software interface. Meer weten? Lees in deze blog hoe u grip krijgt op hybrid IT.

Een helder beleid

Maar een centraal beheerplatform houdt een hybride omgeving op z’n eentje natuurlijk niet recht. Het heeft geen antwoord klaar op een resem businessgerelateerde vragen. Wat zijn bijvoorbeeld de terms & conditions van elk platform?

Wat zijn de gevolgen voor de veiligheid van gegevens? Op welke manier worden data gedifferentieerd? Wat gebeurt er op vlak van authenticatie en identificatie? Pas dit alles aan in uw IT-beleid en communiceer erover met medewerkers op een heldere manier.

Een gespecialiseerde IT-partner

U hoeft zeker niet meteen al uw applicaties naar de cloud te brengen. Maar een zorgvuldige afweging loont zeker de moeite. Voor de migraties zelf vertrouwt u best op een gespecialiseerde IT-partner. Die IT-partner zal het maximale uit automatisatie halen en ook op andere gebieden efficiëntiewinsten nastreven.

Een draagvlak bij systeembeheerders

Een geoptimaliseerde IT-infrastructuur moet systeembeheerders ontzorgen, in plaats van hen nog meer werk voor te schotelen. Een IT-omgeving op maat van de organisatie moet hen in staat stellen om voor elke workload de juiste omgeving te selecteren. Om die reden is het belangrijk om te luisteren naar de input van systeembeheerders. Ga met hun informatie aan de slag om een hybride IT-omgeving uit te tekenen.

Een veilige cloudomgeving

Één van de grootste zorgen in de transformatie naar een hybride omgeving: veiligheid. Het ene cloudgebaseerde datacenter is inderdaad het andere niet. Bepaal daarom samen met uw IT-partner wat de vereisten van uw cloudomgeving zijn. Stel daarbij steeds de juiste vragen. Wat is de aard van de gegevens? Is deze workload bedrijfskritisch of niet? Gaat het om privacygevoelige data?

Activity recovery plans

Hoeveel applicaties er zich ook in de cloud bevinden, de mogelijkheid om alles opnieuw lokaal te plaatsen wanneer er toch iets zou fout lopen, is cruciaal. Zo’n “activity recovery plan” voorziet de beëindiging van een contract met een cloud provider en schrijft ook voor dat de cloud provider de data moet kunnen herstellen. Vooral in privacygevoelige sectoren is dit een must.

Predictive maintenance

Een maximale beschikbaarheid garanderen zonder dat de kosten de pan uit rijzen? Predictive maintenance voorspelt wanneer onderhoud nodig zal zijn. Met Artificiële Intelligentie worden grote hoeveelheden data geanalyseerd, op basis waarvan trends zichtbaar worden. Link daar de juiste interpretaties aan en u verkrijgt de meest waardevolle inzichten.

Wilt u de volgende stap zetten op gebied van hybrid IT?

Is uw infrastructuur gebouwd op stevige componenten?

Econocom heeft de cloud-expertise en datacenteroplossingen om het te doen werken. Met de nieuwste systemen, met flexibele cloudoplossingen en met beheerplatformen zoals HPE OneView of VMware Cloud Services, legt u de perfecte basis om het meeste uit uw hybride omgeving te halen.

One digital company