WAAROM UW HUIDIGE TECHNOLOGIE DE REM ZET OP UW BEDRIJF?

nieuws
published on 02-05-2023

Storingen, datalekken, gefrustreerde medewerkers, ... er zijn vele redenen waardoor u de veroudering van uw infrastructuur kan merken. Te veel bedrijven wachten te lang met technologische veranderingen, wat hun directe concurrenten, die al overstapten naar de cloud, ten goede komt. En wanneer gaat u over op een duurzame oplossing?

Sommaire

Een herkenbaar fenomeen

Ooit had u echter een zeer gericht marktonderzoek uitgevoerd. U had uw keuze gemaakt met volledige kennis van zaken en deze technologie bood de beste voordelen. Maar het is duidelijk dat het hoog tijd is om een versnelling hoger te schakelen. 

In werkelijkheid kan het houden van verouderde technologieën de kosten verhogen en de productiviteit verlagen. Verouderd is echter niet altijd synoniem voor oud, want een nieuwe versie wordt misschien niet meer ondersteund door het huidige systeem

Steven Vanden Berghe - Presales Infrastructures chez Econocom

Veiligheid als aandachtspunt

Veiligheid is waarschijnlijk uw prioriteit. Logisch. Ook hier kan een verouderd systeem snel een vijand worden. Zeker met 2020 in het vooruitzicht, wanneer hyperautomation en autonome objecten nieuwe potentiële kwetsbaarheden in de beveiliging zullen vormen.

En hoe zit het met de capaciteit voor back-up of disaster recovery? Om nog maar te zwijgen van de grote gevolgen wanneer uw bedrijf onderworpen is aan strenge compliance-eisen. U heeft het al begrepen: de uitdaging is om de koers te bewaren en de kruissnelheid van de markt te volgen en niet die van uw eigen bedrijf.

Gevolgen voor de reputatie en het menselijke aspect

Het blijven werken met verouderde technologieën heeft een impact, zowel binnen als buiten uw organisatie. 

Schade aan de naamsbekendheid is zichtbaarder dan productiviteitsverlies, meer stress bij werknemers of de kosten van overwerk om de deadlines voor disaster recovery te halen

Raphael Adlerfligel - Account manager Infrastructures chez Econocom

Geen mobiliteit zonder Cloud

Herinnert u zich nog dat uw medewerkers op afstand geen toegang hebben tot de strategische software van uw organisatie? Dit is echter het risico dat u loopt als u uw infrastructuur niet vernieuwt.

Het is noodzakelijk om na te denken over de mobiele apparaten van uw medewerkers om de concurrentie een stap voor te blijven, maar bovenal om de connectiviteit van uw talenten voor uw organisatie te waarborgen. Eén ding is dus duidelijk: u moet voor de SaaS- en Cloud-oplossing gaan.

Zorg ervoor dat uw klanten niet naar de concurrentie gaan

Klanten verliezen is waarschijnlijk datgene wat het makkelijkste kan gebeuren. Maar niet iets dat u wil zien gebeuren. dat meer dan 90% van de ondervraagde consumenten zei te overwegen om van leverancier te veranderen als ze konden vaststellen dat er verouderde technologie werd gebruikt. De enige manier om de concurrentie voor te blijven is door uw technologie up-to-date te houden. 

Dit betekent een regelmatige evaluatie van de prestaties van uw technologie-infrastructuur. Een langlopend project waarbij het raadzaam is om het management en de eindgebruikers te betrekken, om zo een gevoel van co-creatie te ontwikkelen. En waarom niet ook uw eindklanten erbij betrekken? Uw directe concurrent heeft er misschien nog niet aan gedacht

Steven Vanden Berghe - Presales Infrastructures chez Econocom

5 argumenten tegen een overstap naar de cloud (die er geen zijn)

Interne teams hebben andere prioriteiten. Het aankondigen van een grote upgrade van het systeem lijkt ondenkbaar en zal voor hen onoverkomelijk lijken.

  • Ik ben bang dat ik het huidige evenwicht ga verstoren. Een nieuwe oplossing vereist een overgangsperiode en interne opleiding. De kinderziektes zorgen voor extra werk.
  • Het proces om tot de juiste oplossing te komen duurt lang. Marktonderzoek, vergelijking en raadpleging van belanghebbenden vergen de kostbare tijd van interne IT-teams.
  • Het is alsof je terugkeert naar start. De huidige infrastructuur is mogelijk niet compatibel met nieuwe technologieën. De risico's van een upgrade kunnen leiden tot een volledige revisie van het systeem.
  • Mijn oplossing werkt nog steeds. Waarom een systeem vervangen dat zijn functies nog steeds vervult? Het is dus niet dringend, we wachten gewoon op de volgende update of innovatie.

Herkent u deze argumenten? Geef toe dat ze het resultaat zijn van een te korte termijnvisie. Als uw IT-infrastructuur niet rechtstreeks inkomsten genereert, is de financiële impact ervan op alle niveaus van uw onderneming voelbaar. Het is tijd om de stap te zetten naar een technologie die beter is aangepast aan uw toekomstige behoeften.

One digital company