Eric Imoti

Preventieadviseur

Eric Imoti werkt al 20 jaar bij Econocom BeLux. Een lange digitale loopbaan waaraan hij 5 jaar geleden een compleet andere wending gaf. Maak kennis met het professionele traject van een enthousiasteling!

Eric, je loopbaan bij Econocom wordt gekenmerkt door een bocht van 180 graden die een daverend succes werd. Leg eens uit!

Ik ben gefascineerd door nieuwe technologieën en ik was bijna 15 jaar actief voor de servicedesk die zich toelegde op één van onze grootste klanten. Zo kon ik mee een bijdrage leveren aan diens expansie in Marokko.

Ik was een dynamisch teamleader, maar toch heb ik enkele jaren geleden gekozen voor een nieuwe uitdaging. Meer nog dan door de digitale revolutie word ik begeesterd door mensen en sociale relaties. Intern trof ik de nodige bereidwilligheid en een soepel mobiliteitsbeleid aan. Zo kon ik van start gaan in een compleet nieuwe functie, die van preventieadviseur. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan voortaan uit het verzekeren van het welzijn van de medewerkers op hun werkplek. Ik richt preventiemaatregelen in en garandeer ieders veiligheid. Ik ben ook betrokken bij de uitwerking van het programma voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van Econocom BeLux . De grootste sportievelingen binnen het bedrijf hebben bijvoorbeeld deelgenomen aan de 20 km van Brussel in het kader van een sponsoring van de vereniging “Nos Enfants Cardiaques”.

 

Is “ondernemend zijn” een essentiële waarde binnen de groep Econocom ?

Aangezien mijn functie is gericht op menselijke aspecten, heb ik dagelijks te maken met de bedrijfswaarden. Ik zie erop toe dat ze worden nageleefd. In mijn professionele loopbaan was “graag ondernemen” in elk geval doorslaggevend. Econocom heeft me de kans geboden aan de slag te gaan met nieuwe projecten, mijn loopbaan te beheren als een ondernemer en mijn functie in te kleuren naar mijn evenbeeld; dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb mijn beroepsleven aangepast aan mijn nieuwe persoonlijke ambities en ik heb nieuwe horizonten ontdekt, maar nog altijd binnen dezelfde organisatie.

Is er iets wat je bijzonder waardeert ?

De samenhorigheid tussen de medewerkers is uitstekend. Alle teams uit alle afdelingen scharen zich zonder onderscheid achter de uiteenlopende activiteiten van de onderneming. Het meest recente voorbeeld is de medewerking van werknemers die dat wensten aan de kerstdecoratie van onze kantoren. Overigens een gelegenheid voor mij om één van mijn privépassies uit te leven, namelijk tekenen.

Wat zou je aanraden aan toekomstige talenten?

Ik zou hen aanbevelen om vooral veel zin te hebben en de nodige volharding om aan de slag te gaan in een bedrijf dat iedereen de kans biedt om zijn eigen geschiedenis te schrijven. Om niet bij de pakken te blijven zitten als er moeilijkheden zijn maar die steeds trachten te overwinnen. De dynamiek van de groep zal hen daar spontaan bij helpen.

 

 

 

One digital company