Retail Edge Computing

Innoveer in uw winkels

Volgens Gartner wordt eind 2022, 50% van de data lokaal gecreëerd en verwerkt in wat zij “the edge” noemen. Een nieuw platform is nodig om dit alles te ondersteunen.

wat is edge computing ?

Edge computing is een netwerkfilosofie die erop gericht is computing zo dicht mogelijk bij de gegevensbron te brengen om de latentie en het bandbreedtegebruik te verminderen.

Eenvoudig gezegd betekent edge computing dat er minder processen in de cloud worden uitgevoerd en dat die processen naar lokale plaatsen worden verplaatst, zoals de OneBox, IoT- of edge-apparaten.

Door berekeningen naar de rand van het netwerk te brengen, wordt de hoeveelheid langeafstandscommunicatie die tussen een client en een server moet plaatsvinden, tot een minimum beperkt.

promoot apps die klantgegevens en de klantervaring van morgen in uw winkel mogelijk maken.

Ongeveer 90% van de wereldwijde detailhandelsverkoop vindt plaats in fysieke winkels. Daarom investeren de meeste van hen in rekenkracht die zich dicht bij de klant bevindt. Computing dichter bij de rand zorgt ervoor dat de verwerking van informatie, het verzamelen van inhoud en de levering in de nabijheid van klanten en winkelactiviteiten blijven.

Combineer virtualisatie, IoT en edge computing met een aanpasbare infrastructuur die de retail IT-activiteiten op winkelniveau stroomlijnt en grote mogelijkheden biedt om de ervaring van de consument te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te verlagen.

Draai uw bestaande bedrijfsapplicaties zoals point of sale, voorraadbeheer, kassa’s, verwarming, videobewaking en uw nieuwe IoT transformatieve applicaties op een gemeenschappelijk platform.

waarom edge computing overwegen voor uw winkels 

Winkels kunnen eindelijk gemakkelijk worden gecontroleerd, zodat retailers zich kunnen richten op hun kernactiviteiten.

Bespaar energie met A.I.

Monitor en automatiseer functies zoals verwarming, verlichting, airconditioning, elektriciteit, gas, water, temperaturen en helderheid gelijktijdig vanaf elke locatie.

Simplified Management

Consolidatie op één platform garandeert standaardisatie en eenvoud. Ook legacy toepassingen kan rekening worden gehouden. Dankzij het goed doordachte back-upsysteem kan van honderden sites dagelijks een back-up worden gemaakt op de centrale locatie.

Gewenste Klantbeleving

Creëer de beleving die uw klanten wensen. Stimuleer klantenintelligentie en zorg voor een naadloze overgang tussen online ervaringen en die in de winkel.

Nieuwe toepassingen

Retailoplossingen zien een groei in toepassingen die grote hoeveelheden lokale gegevens verwerken: vastleggen en monitoren van IOT-gegevens, inspelen op klantengedrag via artificiële intelligentie (bv. dynamische prijsstelling op basis van aantal bezoeken), videobewaking. Deze toepassingen kunnen niet centraal in een datacentrum of in de cloud draaien; lokale verwerking is vereist. Reactietijd is immers essentieel.

Business continuity

Deze "edge"-toepassingen zijn van steeds groter belang en zullen dat ook worden. Een winkel moet kunnen blijven werken, zelfs als het netwerk uitvalt. De architectuur van de oplossing garandeert een hoge beschikbaarheid.

Security

Detailhandelaren zijn het belangrijkste doelwit van hackers. Als de kassasystemen gecompromitteerd zijn, moet de winkel sluiten. Het IoT doet zijn intrede en ook dit vereist specifieke beveiliging: elk apparaat is een potentiële bron van hacking. Er is een strikt gescheiden en beveiligd netwerk nodig.

edge computing One Box

De OneBox-oplossing is een kant-en-klaar geïntegreerd systeem dat alle hardware, software en beveiliging omvat die nodig zijn om de implementatie te vereenvoudigen in een reeks van keuzes uit private, publieke en edge cloud-infrastructuur. Het combineert hoge beschikbaarheid, eenvoudig beheer en implementatie van servers en applicaties, en een volledige oplossing voor beveiliging en toegangscontrole.

Deze krachtige combinatie levert enterprise-ready diensten voor RoBo of edge compute netwerken. De OneBox biedt een volledige oplossing om al deze sites te virtualiseren, te beveiligen en er toegang toe te verkrijgen, samen met eenvoudige beheermogelijkheden met één klik.

edge computing as-a-service

Econocom werkt samen met I-LAN om een 3-delige edge computing formule aan te bieden:

  1. One Box om de lokale infrastructuur te beheren
  2. De One Cloud voor het centraal beheer van alle betrokken one-boxen
  3. Het dashboard voor een real-time weergave van het hele systeem

het succesverhaal van Delhaize met de One Box

« Econocom heeft de HC3 Edge van Scale Computing geïmplementeerd die de stabiliteit, ondersteuning en eenvoud bood die we nodig hadden om onze winkels te moderniseren met IoT voor het optimaliseren van het koelen, verwarmen en de klantervaring. Hun oplossing overtrof ook de concurrentie op het gebied van total cost of ownership en eenvoud. »

Rolf Vanden Eynde - Manager of Strategic Infrastructure Planning & Innovation at Ahold Delhaize

One digital company