waarom innovatieve bedrijven Apple devices kiezen

keuzevrijheid van werknemers en de impact ervan op de toekomst van werk

Onze partner Jamf, die biedt moderne Apple Device Management & beveiliging oplossingen, heeft een uitgebreide enquête uitgevoerd naar de impact van Apple-apparaten in het bedrijfsleven. Van de 2.000 respondenten waren de helft Apple-gebruikers, terwijl de andere helft niet-Apple-technologie gebruikte voor het werk. 

Sterker nog, bijna 9 van de 10 ondervraagde respondenten zeiden dat het kiezen van hun werkapparaat voor hen van belang was (87%) en ze zouden zelfs bereid zijn om een deel van hun salaris op te offeren (89%) om in staat te zijn hun technologie te kiezen.

91% van de respondenten meldt voordelen van een programma voor werknemerskeuze, waarbij de belangrijkste redenen productiviteit, positiviteit en het gevoel van meer gewaardeerd te worden zijn.

Bron: Global Study: Employee Choice and its Impact on the Future of Work (Jamf, 2021)

Mac in the enterprise bij Cisco

 

In een recente case study (2023) heeft Cisco ontdekt dat wanneer medewerkers de keuze krijgen tussen Mac en pc, tegenwoordig 60% van de Cisco-medewerkers voor Mac kiest. Opmerkelijk is dat 24% tijdens de vernieuwingscycli voor apparaten de overstap heeft gemaakt van pc naar Mac.

5 redenen waarom Apple-producten de beste keuze voor bedrijven zijn

fundamenteel veilig

Apple-producten zijn van nature veilig.

Dankzij de beste gegevensbescherming in de branche, krachtige ingebouwde technologie en regelmatige software-updates blijft alle informatie in de juiste handen en zijn bedrijfsgegevens altijd veilig. Waar ze zich ook bevinden. Mac, iPad en iPhone beschikken over gegevensversleuteling en over geavanceerde beveiligingsfeatures waarmee je een device in geval van nood kunt zoeken, vergrendelen of wissen.

de beste gegevensbescherming

Optimaal compatibel

Apple devices werken optimaal met de bestaande infrastructuur van een bedrijf, en ook met de zakelijke apps waar werknemers het liefst mee werken. Of het nu gaat om Slack, Microsoft Office en vpn-services of om SAP- en Salesforce-oplossingen.

lees meer over integratie

Eenvoudig te beheren

eenvoudige implementatie. Op elke schaal.

Dankzij implementatie zonder tussenkomst en beheer op afstand kost het weinig moeite om Apple-producten in grote aantallen te configureren, te distribueren en te beheren. Apple devices kunnen naadloos worden geïntegreerd met MDM-oplossingen (Mobile Device Management), zodat bedrijven alles onder controle hebben en zich geen zorgen hoeven te maken.

meer over MDM-oplossingen met Apple

hogere productiviteit

Gemaakt om uw werknemers meer te laten doen

Wanneer bedrijven hun werknemers de devices geven waar ze graag mee werken en toegang bieden tot de beste software voor productiviteit, halen ze nog gemotiveerder het beste uit zichzelf. Uit Jamf onderzoek (2019) : 91% van de respondenten rapporteren voordelen van een programma voor werknemerskeuze, waarbij de belangrijkste redenen zijn: productiviteit, positiviteit en het gevoel meer gewaardeerd te worden.

hou je talenten vast die een Mac of Iphone willen

lagere kosten met TCO

Apple producten zijn een goede
investering voor uw bedrijf.

Dankzij lage ondersteuningskosten, een hoge restwaarde en flexibele financiële programma’s zijn de totale eigendomskosten (TCO) lager. Bedrijven die kiezen voor Apple-producten beschikken dus niet alleen over de krachtigste zakelijke tools, ze doen ook een slimme investering. Kortom: Apple-producten zijn de ideale investering voor bedrijven.

meer lezen over TCO met Apple

Bij Apple devices staat de gebruikservaring centraal’

Dat doen we ook bij Econocom.

Apple maakt de effectiefste tools voor bedrijven en verandert zo de manier waarop mensen werken. Samen met Apple helpen we organisaties om een moderne bedrijfsomgeving te faciliteren.

Vooruitstrevende bedrijven beseffen dat het belangrijk is alle werknemers de mogelijkheid te bieden om met Apple–producten te werken. En Econocom help graag om hiervan een realiteit te maken. 

waarom kiezen voor Econocom

ontdek waarom de innovatiefste bedrijven op Mac draaien

Mac in Business, 3 IT vooroordelen ontkracht

Als werknemers in een CYOD programma zélf hun technologie en oplossingen mogen samenstellen, zijn hun voorkeuren alvast duidelijk. 72% van de werknemers kiest voor een Mac en 75% voor een iPhone. Gebruikers geven daarbij vooral de user experience aan als doorslaggevende factor. Toch leven er op managementniveau nog steeds veel vooroordelen over het gebruik van Apple voor organisaties. We zetten de voornaamste door uw IT-afdeling even op een rijtje (en hoe u daarop moet reageren):

« Mac is duur »

Dit blijkt meteen de grootste misvatting. De Total Cost of Ownership (TCO) is namelijk gelijk aan of zelfs lager dan gelijkaardige traditionele infrastructuur. Berekend over de volledige lifecycle van Mac-toestellen, besparen organisaties wereldwijd door onder meer lagere supportkosten en hogere restwaardes. Daarom is het cruciaal om het totaalplaatje te bekijken.

« Mac is complex »

IT-beheerders zijn vaak erg terughoudend om Mac te implementeren omdat ze ervan overtuigd zijn dat de integratie met traditionele infrastructuur en het beheer ervan bijzonder complex of zelfs onmogelijk is. Tot voor kort was dat inderdaad het geval. Maar MDM-oplossingen zoals Microsoft Intune of Jamf Pro faciliteren de integratie en het beheer van Mac in Business.

De combinatie van mdm en Apple Business Manager zorgt er op zijn beurt voor dat een zgn. zero-touch deployment neergezet kan worden voor de werknemers die een Mac kiezen.

« Mac is enkel geschikt voor specifieke vakgebieden »

Veel organisaties beschouwen Mac niet als een optie omdat bepaalde applicaties die werknemers dagelijks gebruiken, niet standaard beschikbaar zijn op macOS. Belangrijk om daarbij in overweging te nemen, is dat heel wat applicaties vandaag in de cloud gehost worden.

Bovendien zijn applicaties zoals Microsoft Office gewoon compatibel. Verder vind je een heleboel apps in de App Store en bestaat er ondertussen van de meest gekende businessapplicaties een Mac-versie. Met andere woorden zijn er dus geen technische beperkingen en alle sectoren komen in aanmerking voor het gebruik van Mac.

Apple apparaten zijn goedkoper als je rekening houdt met de TCO

we zijn de enige one-stop-shop Apple 
Authorized Enterprise Reseller in België

One digital company