WAAROM OPEN SOURCE IS DÉ KEUZE VAN DISRUPTORS?

nieuws
published on 27-04-2020

Open Source zit in de lift, en dat heeft zo zijn redenen. De voordelen zijn legio, we sommen er graag enkele voor u op. Maar als de keuze voor open source toekomstgericht is, gaat het ook om een keuze die een gedegen begeleiding kan gebruiken. Net dat is de rol waarin Econocom het verschil maakt.  

Laat me alvast een misverstand uit de wereld helpen: open source is ook iets voor grote bedrijven

Jan Vandebroek - Infrastructure Services Director chez Econocom

Illustratief hiervoor is het feit dat zowel Google of grote telecombedrijven zoals AT&T en Verizon Communications actief zijn in het Open Compute Project (OCP), een open source initiatief dat ernaar streeft de efficiëntie van servers en data center designs te verhogen. Deze laatste twee engageerden zich in dit project met als doel informatie uit te wisselen rond data center hardware en netwerken. 

Het betreft eigenlijk een keuze die relevant is voor elk type onderneming, ongeacht de omvang. Eigenlijk is het gewoon hét ding van de disruptors in de sector.

Jan Vandebroek - Infrastructure Services Director chez Econocom

En dan enkele voordelen:

Samenvatting

Snelheid

« Snelheid wordt dé factor van concurrentie voor uw onderneming, voor zover dit niet al het geval is”, legt Jan Vandebroek uit. En dat is net wat open source in de hand werkt.

Een groot voordeel is de mogelijkheid om met de versies van de community te werken, je kan aan de slag, begrijpt snel of je probleem opgelost wordt en je kan vrijwel onmiddellijk resultaten neerzetten.

Jan Vandebroek - Infrastructure Services Director chez Econocom

Professionele hulp en diensten zij ook steeds meer aanwezig voor open source producten, zeker dan voor degene die door Red Hat ondersteund worden. Eigenlijk stelt dit je in staat het beste van twee werelden te combineren: flexibiliteit, de mogelijkheid om snel en goedkoop aan de slag te gaan, maar ook de mogelijkheid om door te groeien naar een grotere schaal met volle ondersteuning, zonder dat je met gedoe rond licenties te maken krijgt.”

Prijs

De ervaring leert dat open source doorgaans veel meer kosteneffectief is dan wanneer je met gepatenteerde oplossingen werkt. Aangezien ze het mogelijk maken de dingen kleinschalig en met aangepaste dimensies aan te pakken, wordt een beter antwoord gegeven op de budgettaire beperkingen waar velen door gebonden zijn.

Veiligheid

« Eigenlijk geniet open source op het vlak van veiligheid in een al bij al toch gevaarlijke wereld terecht een goede reputatie », vervolgt Jan Vandeboek.

Waterdicht is het nooit en het blijft voor ons allen een uitdagende omgeving, maar de reactiviteit van de open source community met betrekking tot het delen van informatie rond veiligheidsproblemen is erg goed geweest.

We slaagden erin codes te ontwaren die in sommige gevallen decennia oud zijn. Ook waren we in staat problemen te identificeren en aan te pakken onmiddellijk van zodra ze zichtbaar werden. Dat dit doenbaar was, is toch veelzeggend voor deze communicatie.

Wervend voor talentvolle medewerker

Dankzij open source zijn bedrijven beter in staat talent aan te trekken. Professionals zijn zich om te beginnen maar al te goed bewust van de richting waarin deze technologie evolueert. Het zijn mensen die graag eigen projecten ontwikkelen en houden van de interactie met collega's die hiermee gepaard gaat, zowel binnen als buiten de eigen onderneming.

Juiste begeleiding

Open source is zonder meer de toekomst, wat je zie in het feit dat steeds meer web-, mobiele- en cloud-oplossingen op een open source infrastructuur steunen. Sommige data en analytische oplossingen zijn trouwens enkel beschikbaar in open source. De trend is duidelijk en kiezen voor open source is een keuze voor de toekomst. Toch zit er een addertje onder het gras: de juiste kiezen. Net daar is Econocom de partner die het verschil maakt. 

Contacteer onze open source expert voor meer inlichtingen.

 

 

One digital company