Econocom Belux koopt B2B-tak van Apple-specialist Switch

persberichten
published on 20-08-2020

Zaventem, 1 september 2020 - Econocom Belux heeft met Switch, het eerste Apple Premium Reseller-netwerk in België, een overeenkomst getekend voor de acquisitie van zijn handelsfonds B2B, Education en Professional Services. De activiteiten vertegenwoordigen een jaaromzet van ongeveer 25 miljoen.

De overeenkomst beslaat de activiteiten B2B, Education en Professional Services van het bedrijf voor professionele klanten en onderwijsinstellingen. Econocom Belux neemt alle contracten, activa en ondersteunende diensten over. Econocom Belux verwelkomt in zijn rangen ook 26 medewerkers van de divisie B2B, Education en Professional Services van Switch. Het verzekert zo de bedrijfscontinuïteit en dienstverlening aan klanten. Switch behoudt de activiteiten voor particulieren (‘Retail’) en voor kleinere professionele klanten (‘small office, home office’ of SoHo), en zijn verkooppunten.

Met deze aankoop versterkt de Econocom Groep zijn algemene positie in de onderwijsbranche. Als One Digital Company (EGD) begeleidt Econocom tal van publieke en privéinstellingen bij de integratie van digitale toestellen en oplossingen voor studenten en docenten. Dankzij zijn unieke expertise die apparatuur, diensten en financiering combineert, de sectorervaring van de Groep, en de komst van zijn nieuwe specialisten is Econocom Belux volledig in staat om met succes alle huidige en toekomstige digitale projecten van Switch op te nemen.

Econocom verstevigt positie in de onderwijssector in België

Econocom, dat in België al pionierde met de allereerste Apple Authorized Enterprise Reseller (AAER) certificatie, versterkt zijn expertise met de Apple Authorized Education Specialist (AAES)-competentie. Deze certificaties maken het mogelijk maken om premium diensten en ondersteuning aan te bieden aan klanten. Ze versterken de positie van Econocom Belux op de markt voor de aankoop en verhuur van Apple-producten, evenals in de sector van digitale transformatie en opleiding.

"Deze nieuwe overname bevestigt de identiteit van Econocom als One digital company en versterkt onze positie in de digitale transformatiemarkt", aldus Chantal De Vrieze, Managing Director van Econocom Benelux. “We hebben al uitgebreide expertise in B2B IT-diensten in de Belux, en ook geavanceerde kennis van Apple-producten en -diensten. Met de komst van het Switch-team versterken we onze diensten ter zake, en zullen we ook klanten in het onderwijs optimaal ondersteunen. Hun behoeften en projecten worden steeds complexer."

Thierry Janssen, General Manager van Switch, voegt toe: “Jarenlang heeft Switch onderwijsinstellingen geholpen bij hun digitale transformatie. We hebben via onze B2B & Education-afdeling dan ook een grote expertise opgebouwd, met een belangrijk aanbod multimediaoplossingen en -diensten. Het is deze knowhow die de aandacht trok van Econocom Belux, een toonaangevende technologische speler. Dankzij de verkoop van deze tak kan Switch zich zoals gepland concentreren op zijn doelmarkten - particulieren en SoHo’s. We kunnen belangrijke projecten opstarten en onze leiderspositie in deze sectoren in België consolideren."

Aanvullende initiatieven in de onderwijssector

Het onderwijs is een belangrijke sector voor Econocom en heeft ook een centrale positie in zijn beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De integratie van digitale technologie in onderwijs en opleiding is van groot maatschappelijk belang. Om de digitale kloof in het onderwijs te verkleinen, investeert Econocom fors in solidariteitspartnerships, sponsoracties zoals via het recente project met de Engie Foundation en ondersteuning aan edtechs zoals Magic Makers en Kartable. Econocom is ook een van de belangrijkste investeerders in Educapital, het toonaangevende Europese durfkapitaalfonds dat zich toelegt op onderwijs en beroepsopleiding.

One digital company