Econocom en Taktik bundelen de krachten om de digitalisering van de Europese zorgsector te versnellen

persberichten
published on 11-03-2021

ICT-bedrijf Econocom gaat samenwerken met de e-health scale-up Taktik uit Terhulpen. Met hun complementaire diensten willen Econocom en Taktik de Europese zorgmarkt transformeren. Econocom brengt expertise bij op het gebied van hardware, diensten en financiering. Taktik zal met zijn unieke toepassingen en geavanceerde expertise Econocom ondersteunen bij de ontwikkeling van zijn activiteiten in de gezondheidszorg.

De markt van de digitale zorg wordt geraamd op 200 miljard dollar tegen 2020. Het adviesbureau Gartner voorspelt dat digitale technologie centraal zal staan in nieuwe zorginstellingen: van het parcours van de patiënt tot de klinische en administratieve processen en de exploitatie en het beheer van de installaties. Dit zal aanzienlijke investeringen vereisen van de industrie.

Digitalisering in functie van de patiënt

De digitalisering van de gezondheidszorg is een uitdaging voor de samenleving. Econocom investeert dan ook al vele jaren in oplossingen om de zorg te verbeteren en efficiënter te maken door het digitaliseren van patiëntendossiers of het leveren van connected medicine-oplossingen, allemaal op basis van pay-per-use. In 2018 digitaliseerde Econocom 39 operatiekamers van het nieuwe ziekenhuis Chirec in België. Het doel: het ziekenhuis van de toekomst bouwen, volledig ontworpen in functie van de patiënt.

Econocom-partner Taktik biedt producten en diensten voor de integratie van de gezondheidszorg in heel Europa en de Verenigde Staten. Het iCure Cloud-platform, dat centraal staat in het toekomstige aanbod van de twee partners, is een back-end service waarmee zorginstellingen versleutelde patiëntengegevens kunnen opslaan en delen. Via dit platform kunnen alle actoren van de zorgketen samenwerken. Het is voor hen toegankelijk voor zover de GDPR- en HIPPA-normen het toelaten.

Digitalisering versnellen

Julie Verlingue, Executive Director en CEO van Econocom International, stelt: “Door onze competenties te bundelen, zullen we nog beter de uitdagingen van onze klanten aanpakken om patiënten gedurende hun volledige zorgtraject te begeleiden. Door onze historische activiteiten (financiering, distributie en diensten) te koppelen met de expertise van Taktik, willen we de digitalisering van de gezondheidszorg in Europa versnellen.”

Antonio Di Natale, CEO van Taktik, vult aan: “We zijn erg blij dat we dit internationale project met Econocom mogen opstarten. Dit is een erkenning van het jarenlange werk van alle teams bij Taktik. Door onze software aan te bieden volgens het pay-per-use systeem van Econocom creëren we een nieuw economisch model voor de zorg. Op deze manier maken we digitale projecten voor heel wat spelers mogelijk.”

Met de alliantie willen Econocom en Taktik de digitale transformatie van de gezondheidszorg aansturen in België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Polen en andere Europese markten waarin de bedrijven al actief zijn.

just switch