Koop of huur refurbished ICT-apparatuur

Laten we ICT-apparaten hergebruiken in plaats van steeds nieuwe te kopen.

hoe langer een laptop of smartphone kan worden gebruikt, hoe minder er hoeven te worden geproduceerd en dus hoe minder e-waste

Als we blijven consumeren zoals we nu doen en de industrie geen serieuze inspanningen doet om haar ontwerp van computer- en elektronische apparatuur aan te passen, zullen we tegen 2050 120 miljoen ton e-afval per jaar produceren (World Economic Forum, 2019).

Wat kunnen bedrijven doen? Het probleem bij de wortel oplossen, namelijk de schepping van nieuwe apparaten die de overexploitatie van onze planeet aarde en haar kostbare metalen in schaarste vereisen.

Hoe kunnen ze dit doen? Gerenoveerde toestellen zijn nu in de mode. Laten we IT hergebruiken en tegelijkertijd de planeet redden. Als je weet dat de productie van 4 laptops gelijk staat aan het CO2-equivalent van een vliegticket van Brussel naar New York (Greenly), hoeft het geen betoog dat de planeet je dankbaar zal zijn door niet systematisch nieuwe apparatuur aan te schaffen.

Reuse IT

verleng de levensduur van uw apparaten met 1 jaar en bespaar 17% op uw aanschafkosten

Econocom is ervan overtuigd dat hergebruik een veel betere oplossing is dan onmiddellijke recycling. Zo stimuleert u het duurzame hergebruik van apparaten die anders elektronisch afval zouden worden. Hergebruik is vandaag zonder twijfel de meest milieuverantwoorde oplossing.

econocom levert refurbished ipads aan digitale scholen

Het Koninklijk Atheneum van Nijvel had nieuwe iPads nodig en overwoog ze aan te kopen. De keuze om alle leerlingen en leerkrachten uit te rusten met een tablet is een belangrijke inspanning voor de school. De 150 gebruikte tablets die ze in de kast had liggen, bleken nog veel geld waard! Zelfs voor de defecte toestellen kreeg de school geld terug. Econocom kocht de toestellen over, waardoor het Atheneum een flink extra budget (20.000€) had voor nieuwe aankopen.

FAQ

Wat betekent refurbished en hoe ga je te werk?

Een gereviseerd toestel is een toestel dat door ons team is gereviseerd (schoongemaakt en zo nodig gerepareerd). Hoewel hij enkele cosmetische gebreken kan vertonen (krassen, deuken, enz.), werkt hij perfect. Alle ICT-apparatuur die wij van bedrijven kopen, moet namelijk een 100% functionaliteitstest doorstaan (hardware en software). Afhankelijk van hun esthetische toestand, merk en model (leeftijd) worden deze gereviseerde toestellen ingedeeld in klassen (A, B, C, D).

Ontdek hoe wij ICT-apparatuur beoordelen

Wat is het verschil tussen refurbished, gebruikt en tweedehands?

Zowel opgeknapte als enkel gebruikte hardware zijn tweedehands.

In tegenstelling tot professioneel gereviseerde producten wordt IT-apparatuur die tussen particulieren wordt verkocht, niet onderworpen aan geavanceerde controles en functionaliteitstests. 

Wat voor soort gereviseerde apparatuur biedt u aan?

Alle soorten computer- en digitale apparatuur worden door ons gereviseerd: laptop, desktop, smartphone, tablet, server, opslag, printer & scanners, muis, toetsenbord, enz.

Is het beter om gereviseerde apparatuur te kopen of te huren?

Bent u op zoek naar hoogwaardige, gereviseerde tweedehands laptops, smartphones en tablets? Dan bent u bij Econocom aan het juiste adres.

De vraag of u moet kopen of huren (as-a-service) hangt vooral af van uw cashflow-situatie. Door te kiezen voor een huurformule op basis van OPEX beschikt u over meer flexibiliteit en hoeft u niet langer een grote waarborg vooraf te betalen.

Geeft u er de voorkeur aan de investeringskosten over de tijd te spreiden? Dit is mogelijk op korte en middellange termijn. Een aanvraag voor gereviseerd IT-materiaal met een huurformule is perfect mogelijk. Jij kiest de term. 

van CAPEX naar OPEX

Zijn er ook nadelen?

Hoewel we de levensduur van deze toestellen niet kunnen garanderen (sommige gaan meer dan 3 tot 4 jaar mee en andere kunnen al na enkele maanden stuk gaan), hoeft u zich geen zorgen te maken, econocom zal uw toestel zo snel mogelijk herstellen of wij zullen u een nieuw toestel bezorgen (refurbished). 

Dit is het voordeel van een one-stop-shop zoals econocom. 

waarom econocom

een à la carte formule met tal van nuttige aanvullende diensten

U kunt ervoor kiezen om alleen die extra diensten te kiezen die u echt nodig hebt. Tijdens de volledige levenscyclus van uw ICT-apparatuur (of u nu koopt of huurt) kunt u hulp krijgen bij installatie, onderhoud, reparatie en vervanging. Aan het einde van hun levenscyclus nemen wij gereconditioneerde apparaten terug en recyclen deze.

Ik wil tweedehands computerapparatuur kopen of huren

 

One digital company