Apple at work

Ontdek waarom bedrijven
Apple devices kiezen

Apple zet de gebruikerservaring centraal

Dat doen we ook bij Econocom.

Apple maakt de effectiefste tools voor bedrijven en verandert zo de manier waarop mensen werken. Samen met Apple helpen we organisaties om een moderne bedrijfsomgeving te faciliteren.

Vooruitstrevende bedrijven beseffen dat het belangrijk is alle werknemers de mogelijkheid te bieden om met Apple–producten te werken. En Econocom help graag om hiervan een realiteit te maken. 

5 redenen waarom Apple-producten de beste keuze voor bedrijven zijn

Fundamenteel veilig

Apple-producten zijn van nature veilig.

Dankzij de beste gegevensbescherming in de branche, krachtige ingebouwde technologie en regelmatige software-updates blijft alle informatie in de juiste handen en zijn bedrijfsgegevens altijd veilig. Waar ze zich ook bevinden. Mac, iPad en iPhone beschikken over gegevensversleuteling en over geavanceerde beveiligingsfeatures waarmee je een device in geval van nood kunt zoeken, vergrendelen of wissen.

de beste gegevensbescherming in de branche

Optimaal compatibel

Apple devices werken optimaal met de bestaande infrastructuur van een bedrijf, en ook met de zakelijke apps waar werknemers het liefst mee werken. Of het nu gaat om Slack, Microsoft Office en vpn-services of om SAP- en Salesforce-oplossingen.

Apple devices werken naadloos in bijna elke bedrijfsomgeving.

Eenvoudig te beheren

Eenvoudige implementatie. Op elke schaal.

Dankzij implementatie zonder tussenkomst en beheer op afstand kost het weinig moeite om Apple-producten in grote aantallen te configureren, te distribueren en te beheren. Apple devices kunnen naadloos worden geïntegreerd met MDM-oplossingen (Mobile Device Management), zodat bedrijven alles onder controle hebben en zich geen zorgen hoeven te maken.

meer over MDM-oplossingen met Apple

Hogere productiviteit

Gemaakt om uw werknemers meer te laten doen

Wanneer bedrijven hun werknemers de devices geven waar ze graag mee werken en toegang bieden tot de beste software voor productiviteit, halen ze nog gemotiveerder het beste uit zichzelf. Ze hebben alles wat ze nodig hebben om meteen aan de slag te gaan. Altijd en overal. Bovendien kunnen werknemers makkelijker werken, problemen creatief oplossen en probleemloos samenwerken.

meer lezen over productiviteit met Apple

Lagere kosten

Apple producten zijn een goede
investering voor uw bedrijf.

Dankzij lage ondersteuningskosten, een hoge restwaarde en flexibele financiële programma’s zijn de totale eigendomskosten (TCO) lager. Bedrijven die kiezen voor Apple-producten beschikken dus niet alleen over de krachtigste zakelijke tools, ze doen ook een slimme investering. Kortom: Apple-producten zijn de ideale investering voor bedrijven.

meer lezen over TCO met Apple

ontdek waarom de innovatiefste bedrijven op Mac draaien

Mac in Business, 3 IT vooroordelen ontkracht

Als werknemers in een CYOD programma zélf hun technologie en oplossingen mogen samenstellen, zijn hun voorkeuren alvast duidelijk. 72% van de werknemers kiest voor een Mac en 75% voor een iPhone. Gebruikers geven daarbij vooral de user experience aan als doorslaggevende factor. Toch leven er op managementniveau nog steeds veel vooroordelen over het gebruik van Apple voor organisaties. We zetten de voornaamste door uw IT-afdeling even op een rijtje (en hoe u daarop moet reageren):

« Mac is duur »

Dit blijkt meteen de grootste misvatting. De Total Cost of Ownership (TCO) is namelijk gelijk aan of zelfs lager dan gelijkaardige traditionele infrastructuur. Berekend over de volledige lifecycle van Mac-toestellen, besparen organisaties wereldwijd door onder meer lagere supportkosten en hogere restwaardes. Daarom is het cruciaal om het totaalplaatje te bekijken.

« Mac is complex »

IT-beheerders zijn vaak erg terughoudend om Mac te implementeren omdat ze ervan overtuigd zijn dat de integratie met traditionele infrastructuur en het beheer ervan bijzonder complex of zelfs onmogelijk is. Tot voor kort was dat inderdaad het geval. Maar MDM-oplossingen zoals Microsoft Intune of Jamf Pro faciliteren de integratie en het beheer van Mac in Business.

De combinatie van mdm en Apple Business Manager zorgt er op zijn beurt voor dat een zgn. zero-touch deployment neergezet kan worden voor de werknemers die een Mac kiezen.

« Mac is enkel geschikt voor specifieke vakgebieden »

Veel organisaties beschouwen Mac niet als een optie omdat bepaalde applicaties die werknemers dagelijks gebruiken, niet standaard beschikbaar zijn op macOS. Belangrijk om daarbij in overweging te nemen, is dat heel wat applicaties vandaag in de cloud gehost worden.

Bovendien zijn applicaties zoals Microsoft Office gewoon compatibel. Verder vind je een heleboel apps in de App Store en bestaat er ondertussen van de meest gekende businessapplicaties een Mac-versie. Met andere woorden zijn er dus geen technische beperkingen en alle sectoren komen in aanmerking voor het gebruik van Mac.

Forrester-studie: Total economic impact van Mac voor bedrijven

843 $

Over een periode van drie jaar ligt de Total Cost of Ownership $ 843 lager dan die van een PC.

50 %

minder supporttickets, en elk ticket kost 25% minder om op te lossen

336 %

ROI (berekend door de netto voordelen te delen door de kosten - met een payback die minder dan 6 maanden na de invoering kan bedragen.)

50 %

Minder kans op een datalek per Mac vergeleken met een PC.

" Vanuit mijn perspectief is Mac eenvoudiger te implementeren, om programma's te onderhouden en  eenvoudiger om de beveiliging op peil te houden. " - Klant uit de Forrester-studie

Download de studie

een Apple-leverancier als geen andere. Welkom bij Econocom. 

Als het op Apple aankomt, ben je bij Econocom aan het juiste adres. Niemand weet zo goed hoe Apple in bedrijven moet worden geïntegreerd als wij – niet verwonderlijk, gezien onze ongeëvenaarde ervaring op dit gebied. Wij zijn het enige bedrijf in België en het Groothertogdom Luxemburg dat Apple’s topaccreditaties heeft voor bedrijfs-, onderwijs- en professionele en ondersteunende diensten, en we bieden ook een breed scala aan op maat gemaakte, schaalbare Apple–services. We zijn er trots op dat we bedrijven toegang bieden tot flexibele, schaalbare Mac-, iPad- en iPhone-oplossingen, zowel voor bedrijven die nog maar net met Apple werken als voor bedrijven met al vergevorderde integraties. 

Econocom is erkend door Apple 

Econocom is fier op de erkenning door Apple als Apple Authorised Enterprise Reseller in België en Luxemburg. Deze erkenning is ook de belofte aan onze klanten: je bent er zeker van dat je bij Econocom de expertise en gemoedsrust kan vinden voor alles wat met Apple te maken heeft. Wij zetten Apple aan het werk om jouw medewerkers de kracht en flexibiliteit te geven voor wat er moet gebeuren, wat dat ook mag zijn. 

op zoek naar wat Econocom verder kan betekenen voor jouw organisatie?

Apple nieuws

Zuinige chips voor het serieuzere werk

Met Apple Silicon verandert alles. Je kan kiezen uit krachtige chips: M1, M1 Pro, M1 Max en de tweede generatie M2 . Elke chip biedt een immense rekenkracht en heeft een ongelooflijk laag energieverbruik. Kortom, Apple Silicon is een enorme doorbraak. Voor je hele team.

Lees de blog

Alle zakelijke apps die je nodig hebt, draaien moeiteloos op Mac

Werknemers hebben bewezen dat ze productiever zijn als ze een persoonlijk device mogen gebruiken dat ze zelf kunnen kiezen en waar ze zich prettig bij voelen. En vaak is dat Apple. Ooit was er het argument dat bepaalde toepassingen niet (volwaardig) functioneerden op macOS. We merken dat sommige klanten nog steeds van deze tekortkomingen uitgaan.

Lees de blog

De volgende stap in Apple’s transitie naar eigen chips en leuke updates voor de muziekliefhebbers

Zelfs in hun timing van de keynote heeft Apple de turbo er opgezet: op 50 minuten liet Apple zien wat ze in petto hebben voor de pro gebruikers met de nieuwe M1 chips en MacBook Pro, presenteerde ze een kleurrijke update van de HomePod mini (helaas nog niet verkrijgbaar in België) en lieten ze ons kennismaken met de 3de generatie AirPods en een nieuwe Apple Music-abonnementsvorm die enkel toegankelijk is via de spraakassistent Siri.

Lees de blog
One digital company