Econocom start nieuwe afdeling Green & Energy in de Benelux

persberichten
published on 03-04-2023

Econocom Lease heeft een business unit Green & Energy opgericht waarmee het de energietransitie van bedrijven in België, Nederland en Luxemburg wil versnellen. De financieringstak zal ook engineering van energietransities toevoegen aan de diensten. In Frankrijk begeleidde de leverancier al met succes kostenefficiënte energietransities bij onder meer Maisons du Monde, Stellantis en Thales. Ingenieur Vincent Guillemot van Econocom Lyon is ook aangesteld voor de commercialisering in de Benelux.

Econocom Benelux heeft vandaag al een ruime ervaring als integrator en financiële partner van circulaire projecten zoals LED-verlichting. Met de oprichting van Green & Energy zal Econocom nu ook diensten aanbieden als technische audits, ingenieursstudies met energiebesparingsberekeningen, projectaanneming en prestatiemonitoring op basis van energiedata.

Die gecoördineerde aanpak met advies, installatie en as-a-service financiering is uniek in de markt. Klanten slagen erin om de geprojecteerde energiebesparingen te realiseren en daarmee hun investering en voorfinanciering af te lossen”, aldus Vincent Guillemot, BU Lead Green & Energy.

Hoofdaannemer van energietransitieprojecten

Econocom wordt daarmee hoofdaannemer voor energieprojecten in verlichting en ook industriële koeling, warmterecuperatie en HVAC; energieopslag, laadsystemen en zonne-energie. Econocom zal zijn bestaande ecosysteem van installateurs, onderhoudstechnici, softwareleveranciers en financiële partners in de Benelux verder uitbouwen.

Vincent Guillemot (28) heeft een masterdiploma ‘Environmental Engineering’ van de École des Mines d’Alès (département Gard, Zuid-Frankrijk). Hij startte zijn carrière bij SETEC, een internationaal studiebureau met zetel in Parijs. Hij adviseerde er bedrijven bij de energie-efficiëntieplanning van hun gebouwen. De voorbije vier jaar was hij aan boord bij Econocom Group in Lyon waar hij onder meer energieoptimalisaties coördineerde voor diensten- en industriebedrijven met verschillende vestigingen. Hij stelde over zeven jaar een portefeuille samen van 60 miljoen euro. Die succesformule zal hij nu voor Econocom Group repliceren in België.

One digital company