Uw ICT apparatuur niet langer te herstellen?

recycle uw toestellen en verminder zo uw CO2 voetafdruk

E-afval kan beschouwd worden als een "stadsmijn", aangezien het verschillende kritische edele metalen bevat die, indien gerecycleerd, kunnen worden gebruikt als secundaire materialen bij de productie van nieuwe IT-apparaten.

Terwijl wereldwijd slechts 17,4% van de AEEA (afgedankte elektrische en elektronische apparatuur) wordt gerecycleerd, kan België met 39% van de gerecycleerde AEEA claimen wereldleider te zijn op dit gebied.

Hoewel de snelle toename van het aantal van elektronische apparaten een deel van het probleem is, kan het ook een groot deel van de oplossing zijn. Met het huidige inzamelings- en recyclingpercentage van 17,4% wordt vandaag voor 10 miljard USD aan materiaal op milieuvriendelijke wijze teruggewonnen en zou 4 miljoen ton aan grondstoffen door recycling beschikbaar kunnen komen.  

De recycling van ijzer, aluminium en koper heeft bijgedragen tot een netto-besparing van 15 miljoen ton CO2 in 2019. We zijn dus op de goede weg, maar er is nog een lange weg te gaan.  

Wilt u een verantwoorde oplossing voor uw zeer oude, waardeloze en niet-functionerende IT-apparatuur?
Wij zorgen voor de recycling. 

De apparaten zullen worden gerecycleerd volgens de recyclingnormen voor elektronisch afval van de Europese Unie. Herstelbare onderdelen zullen worden gebruikt in nieuwe IT-systemen of worden opgeslagen als reserveonderdelen.

One digital company