De impact van cyberaanvallen tot een minimum beperken met air gap

Air Gap is de enige oplossing op de markt die u behoedt voor enorme verliezen tegen cyberaanvallen.

cybersecurity budgetten zijn geëxplodeerd met de opkomst van digitale transformatie

Digitale transformatie brengt gevoelige gegevens in gevaar en maakt de gegevens van uw organisatie tot een aantrekkelijk en lucratief doelwit voor cybercriminelen.

Daarom is 72% van de bedrijven van plan hun uitgaven voor cyberbeveiliging het komende jaar te verhogen.

Bent u een van deze bedrijven? Dan ben je op de goede weg! Meer uitgeven zonder een goede infrastructuur en opleiding is echter als water in een lekkende emmer gieten.

Bent u echt goed voorbereid op meer geavanceerde cyberaanvallen? Deze kunnen weken (of zelfs maanden) uw bedrijf lamleggen en miljoenen euro's verlies betekenen met het stilleggen van uw bedrijf (of in het geval van betaling van ransomware). Dit was het geval in België voor Pycanol & Asco die hun productielijnen zagen stilvallen en miljoenen euro's in rook zagen opgaan omdat zij niet voldoende waren voorbereid. Sindsdien is de cyberveiligheid in de productiesector drastisch toegenomen. 

Als het gaat om cyber security, is voorkomen beter dan genezen. De enige oplossing op de markt die u behoedt voor enorme verliezen bij cyberaanvallen? Air Gap.

wat is Air Gap ?

In de computerbeveiliging is een air gap een beveiligingsmaatregel die een computer of een particulier lokaal netwerk (LAN) fysiek isoleert van andere externe apparaten en netwerken om kritieke bedrijfsgegevens te beschermen. Hoewel geen enkele huidige technologie 100% veiligheid garandeert, maakt een air gap, mits correct geïmplementeerd, elke poging van hacking, hoe geavanceerd ook, vrijwel onmogelijk.

hoe werkt Air Gap?

Het principe van de Air Gap is het maken van geautomatiseerde kopieën van onveranderlijke gegevens in een beveiligde digitale kluis en processen die een operationele air gap creëren tussen de productie-/back-upomgeving van het datacenter en de kluis.

waarom investeren in Air Gap ?

Het risico is groot dat u wordt gehackt, wat u ook doet. Minimaliseer de impact van cyberaanvallen op uw bedrijf met Air Gap.

malwares & ransomware

Een Air Gap is essentieel om meer gesofisticeerde ransomware en malware te dwarsbomen die tegelijkertijd actieve gegevens, back-ups en archieven probeert te beschadigen. Voorkom het risico van ransomware door te zorgen voor een Air Gap tussen actieve gegevens en herstelgegevens.

offline opslag

De enige echte manier om gegevens absoluut te beschermen is ze veilig offline te bewaren tot ze nodig zijn. Veilige opslag is de goedkoopste manier om dit te doen.

cloud

De cloud is niet altijd de oplossing, omdat het gebruik ervan niet inherent een hiaat in de gegevensbeschermingsstroom introduceert. Bovendien kunnen pogingen om grote hoeveelheden gegevens uit de cloud te herstellen te tijdrovend en/of zeer duur zijn.

beginnen met een cyber-security audit?

Zicht krijgen op zwarte gaten in uw cybersecurity? Met een cybersecurity audit krijgt u inzicht in ALLE potentiële gevaren. 

econocom, uw beveiligingspartner

Bij Econocom helpen we bedrijven het maximum uit hun infrastructuur te halen. Investeren in een ultramoderne infrastructuur op maat om gegevens over uw bedrijf en uw klanten te verzamelen is prima; maar wat als u alles van de ene dag op de andere kwijtraakt doordat u eenvoudigweg niet wilt investeren in uw gegevensbeveiliging?

Uw klanten vertrouwen hun gegevens aan uw bedrijf toe. Wat zouden de gevolgen voor uw bedrijf zijn als hun gegevens openbaar werden gemaakt ? Econocom kan uw bedrijf helpen Air Gap te implementeren om uw IT-omgeving toekomstbestendig te maken tegen meer gesofisticeerde DDOS, malware en ransomware.

One digital company