Econocloud

Op zoek naar een geavanceerd alternatief voor publieke cloudgiganten van Belgische makelij?

bezorgd over de vertrouwelijkheid en compliance in uw cloudomgeving?

Maak gebruik van een nieuwe multi-cloudervaring door in alle vertrouwen en met volledige naleving van de Belgische wetgeving uw IT te externaliseren.

Dankzij deze oplossing, die de enige in zijn soort in België is, kunnen Belgische bedrijven er nu zeker van zijn dat de integriteit van hun strategische gegevens in elke context intact blijft. Econocloud is een publiek cloudplatform dat door Econocom in Europa werd ontwikkeld voor specifieke klantenbehoeften. Onze publieke cloud ondersteunt applicaties en VM's die draaien op VMWare, HyperV, AHV, KVM, Linux, AS400, AIX en Solaris. Het is gepositioneerd als een echt cloudmanagement platform, dat van nature hybride en multi-cloudoplossingen mogelijk maakt.

Via één enkel uniform portaal kunnen alle IT-middelen worden beheerd door het integreren van kostenbeheer, compliance en optimalisatie. Het is bovendien vooral eenvoudig om grote publieke buitenlandse clouds te migreren naar het Econocloud-platform.

waarom voor econocloud kiezen in plaats van Microsoft Azure, AWS or Google Cloud

Multi-cloud and hybride cloudmanagement

Econocloud omvat One Gate, een echt cloudmanagement platform, dat van nature hybride en multi-cloudoplossingen mogelijk maakt. Vanuit één portaal kunnen meerdere publieke clouds zoals Azure, AWS en Google samen met Econocloud en uw eigen specifieke lokale omgeving worden beheerd.

Gelegen in België en Luxemburg

Het platform wordt gehost in verschillende beveiligde datacenters (ISO27001, ISO22301, ISO14001): 2 in België en 2 in Luxemburg. Uw gegevens zullen nooit het grondgebied verlaten. U weet waar uw gegevens zich bevinden.

Support & Service Level overeenkomst

Onze helpdesk is bereikbaar via telefoon en het extranet en wij zorgen voor een 24/7 SLA met gegarandeerde interventietijden. Het platform is beschikbaar op een hypergeconvergeerd platform met node failure resilience, aanpasbare redundantie en dual-site replicatie.

OneGate - de oplossing voor de exploitatie en transformatie van uw legacy en multi-cloudmiddelen

Omdat uw legacy infrastructuren steeds meer verbonden zijn met uw private clouds of met de public cloud moet u een eenvoudige en effectieve oplossing vinden om deze hybride infrastructuren te beheren.

Maak kennis met OneGate in onze video-uitleg!

beschikbare econocloud-oplossingen

Infrastructure as a Service

Bouw een zeer beschikbare, veilige en schaalbare cloudinfrastructuur op Econocloud. Schaal snel op en neer wanneer uw behoeften veranderen en betaal alleen voor de middelen die u gebruikt. Migreer bestaande VMWare-, HyperV-, KVM- of AHV-werkbelasting naar Econocloud.

Managed Cloud

Met de cloud-managed diensten van Econocom krijgt u volledige ondersteuning van 's werelds toonaangevende cloudplatforms, waardoor u uzelf de moeite en de complexiteit van het zelf uitvoeren bespaart. Wat uw cloudmix ook is, wij helpen u om er het beste uit te halen.

Cloud Storage

Krijg een volledig beheerde, betaal-enkel-voor-wat-je-gebruikt-block-, bestands- of objectopslagdienst die uw technologische risico's, operationele risico's en financiële risico's elimineert.

Backup as a Service (BaaS)

Bescherm uw gegevens en applicaties, ongeacht waar ze zich bevinden, om kostbare bedrijfsonderbrekingen te voorkomen of om te voldoen aan de compliance-eisen.
Breid uw lokale oplossingen voor back-up-opslag en gegevensarchivering veilig uit tot de gereduceerde kosten en complexiteit van de cloud, terwijl u tegelijkertijd efficiëntie en schaalbaarheid bereikt.

Disaster recovery as a Service (DRaaS)

Wees voorbereid op en minimaliseer downtime met disaster recovery-oplossingen door uw specifieke omgeving uit te breiden naar Econocloud. Elimineer het gedoe en de kosten van secundaire datacenters en maak in een oogwenk gebruik van externe capaciteit met een cloudgebaseerde data recovery-oplossing die is ontworpen voor de behoeften van bedrijven.

Microservices

Versnel de levering van moderne apps met cloud-native architecturen, praktijken en technologieën.
Lever sneller schaalbare, betrouwbare applicaties om aan de steeds veranderende eisen van uw klanten te voldoen. Gebruik het Econocloud Openshift-platform om uw applicaties te implementeren op een enterprise-grade Kubernetes-platform.

Managed Kubernetes

U vertrouwt op Kubernetes voor de inzet, schaalbaarheid en het beheer van uw groeiend aantal containertoepassingen. Het bedienen en schalen van Kubernetes en het integreren ervan in een bestaande IT-omgeving is echter een uitdaging en vereist de juiste tooling, automatisering en processen, evenals moeilijk te vinden expertise.

« Onze oplossing biedt een alternatief voor publieke cloudgiganten en beschermt de technische en financiële activa van Belgische bedrijven die zich zorgen maken over veiligheid, vertrouwelijkheid en compliance. Belgische bedrijven kunnen nu gerust zijn dat de integriteit van hun strategische gegevens in elke context intact blijft. » - Jan Vandebroek - Infrastructure Services Director

5 manieren om de kosten van de cloud (beter) in de hand te houden

Studies tonen aan dat meer dan 60% van de organisaties de optimalisatie van de clouduitgaven als een prioriteit beschouwt. Met OPEX kunt u vaak niet meer uitgeven dan nodig is, en flexibel blijven, afhankelijk van de projecten of de vraag in real time.

lees de blog

9 belangrijke vragen bij het kiezen van een public cloud vendor

Voor een succesvolle migratie naar de cloud, moet u eerst nadenken (9 vragen beantwoorden) over welke public cloud vendor u wilt kiezen. 

lees de blog

Heeft u de juiste expertise voor uw cloudtransformatie?

Het aanwerven van het juiste team lijkt problematisch te worden. De oplossing ligt bij uw medewerkers, een opleidingsplan, en bij uw cloudaanbieder.

lees de blog
One digital company